Aliassen aanmaken in Gmail

Aliassen aanmaken in Gmail

Werk je nu met één emailadres? Vind je dat soms lastig, omdat je graag zaken van elkaar wilt scheiden als het gaat om je mailverkeer? Denk hierbij aan het meedoen aan prijsvragen, het ontvangen van informatie van je hobbyclub of aanbiedingen vanuit webshops? Door aliassen te gebruiken in Gmail, kun je op een eenvoudige manier deze zaken van elkaar scheiden. Ideaal toch?

Hoe werk je met aliassen in Gmail?

Gmail kun je zien als een grote postbus waar al je mail op binnenkomt en waaruit je zelf mail kunt versturen. Aliassen in Gmail zijn de ideale mogelijkheid om je mailverkeer op een manier te organiseren zoals jij dit prettig vindt. Uiteindelijk komt jouw emailverkeer toch terecht in dezelfde postbus, dus extra werk zul je zeker niet hebben aan meerdere emailadressen. Wat je er wel voor terugkrijgt is een beter overzicht. Door vervolgens te werken met mappen in je Gmailaccount, kun je bepaalde mail meteen doorsturen naar een specifieke map. Hierdoor wordt het beheer van je mail nog comfortabeler en overzichtelijker. Is dit een handige tip voor je? Op pctipvandedag.nl vind je er nog veel meer!

Privacy gegarandeerd met aliassen

Ben je ooit gaan werken met een emailadres, waar je eigen naam in voorkomt? Vind je dit in bepaalde situaties eigenlijk helemaal niet prettig? Bijvoorbeeld bij nieuwsbrieven waar je op ingeschreven bent, of aanbiedingen die je ontvangt van webshops? Ook als je ergens pas net bij zit, kan het fijn zijn om hiervoor een alias te gebruiken. Je hoeft hiervoor geen nieuw account aan te maken, maar je kunt bij Gmail op een snelle, eenvoudige manier een extra emailadres aanmaken. Is het wenselijk om te stoppen met bepaald mailverkeer? Dan geef je dit gewoon aan bij de partij die je deze mail verstuurd. Helpt dit niet? Je kunt dit emailadres ook eenvoudig weer verwijderen, zodat je zeker weet dat er geen mail meer binnen zal komen van deze partij. Ook kun je voor een specifiek doel een alias aanmaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een projectgroep, waarbij je het fijn vindt om tijdens dit project met een speciaal emailadres te werken. Mogelijkheden genoeg!