Alternatieve applicaties voor Gmail-accounts

Alternatieve applicaties voor Gmail-accounts

Heb jij een Gmail account maar vind jij de Gmail app voor telefoon niet fijn werken? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen vinden Gmail een prettige service en provider voor hun e-mailadres, maar de applicatie hiervan voor de iPhone en Android is niet voor iedereen een succes. Veel mensen kiezen liever voor een andere app en dat kan erg gemakkelijk. Op veel e-mail apps kun je ook inloggen met je Gmail, Outlook of andere accounts. Je zit met een Gmail account dus niet perse vast aan de Gmail app.

Outlook app

Naast Gmail is Outlook natuurlijk ook een hele bekende e-mailprovider. Deze service van Microsoft heeft uiteraard ook een eigen app, die volgens velen een stuk makkelijker en sneller werkt dan die van Gmail. Om deze reden kiezen sommige mensen ervoor om met hun Gmail account in te loggen op deze applicatie. Vooral de filters en persoonlijke opties bij Outlook zijn een stuk uitgebreider. Hierdoor heb je veel meer keuzes en is er meer ruimte voor personalisatie. De app heeft ook een donkere modus en ondersteunt veel mailaccounts, waaronder ook die van Yahoo, Gmail en nog veel meer.

Aquamail

Een minder bekende app is Aquamail. Je kunt hierop eenvoudig je e-mail account aanmaken en je kunt hier inloggen met vrijwel alle bekende e-mailadressen. Je kunt Office 365, Exchange en vele andere opties van Gmail en Outlook synchroniseren en overzetten naar Aquamail, wat erg prettig is. Je contacten, agenda en andere services heb je makkelijk overgezet naar je Aquamail app. Bij deze app heb je ook een aantal leuke, handige widgets voor op het homescherm van je telefoon.

Blue Mail

Net als Aquamail is dit een gratis e-mailapplicatie. Op deze app kun je een onbeperkt aantal aan e-mailadressen toevoegen, van verschillende providers. Voor het mailen van grote groepen mensen is erg handig met Blue Mail. Ook heb je veel handige meldingen en notificaties waar je gebruik van kunt maken. De verbinding met andere mailservers is direct, waardoor je niet hoeft te wachten voordat je mails binnenkrijgt. Hierdoor is Blue Mail een goede vervanging voor andere apps voor het bekijken en openen van e-mails, zoals Gmail en Outlook.