Bijzondere bezienswaardigheden in Bari bezoeken? Bekijk onze tips!

Bijzondere bezienswaardigheden in Bari bezoeken? Bekijk onze tips!

Vliegen naar Bari kan zeer goedkoop op dit moment vanaf Weeze Airport. Bari is niet de enige stad waarop gevlogen wordt door Ryanair. Dit seizoen zijn er maar liefs 8 bestemmingen vanaf Airport Weeze naar Italië.

Als je Bari bezoekt, mag je de Provincial Kunstgalerie zeker niet missen. De galerij, opgericht in 1928, herbergt tal van kunstwerken uit de 11e eeuw tot de 20e eeuw. De middeleeuwse sector bevat prachtige iconen uit de 12e tot 14e eeuw, terwijl de kunstwerken uit de 15e tot 18e eeuw het werk zijn van Venetiaanse, Apulische en Napolitaanse schilders. De galerij heeft onlangs een Grieco-collectie en enkele schilderijen van Toscaanse Macchiaioli toegevoegd.

Teatro Civico di Bari

Als je in de stad bent, moet je een bezoek brengen aan het Teatro Civico di Bari. Dit prachtige theater, gebouwd in 1903, heeft een indrukwekkende gevel die is versierd met gebeeldhouwde details. Het interieur van het theater is al even indrukwekkend, met rood fluweel en gouden garnituren. Je kunt hier genieten van een concert of een operaproductie zien. Je kunt degene kiezen die het beste bij uw behoeften past. Er zijn talloze theaters in Bari, dus je zult zeker iets vinden dat je leuk vindt.

De oude binnenstad van Bari

Nadat je klaar bent met het museum, kun je een wandeling maken door de oude binnenstad van Bari. De oude stad is relatief klein, maar heeft een tiental kerken en veel heiligdommen verborgen in de muren. Een snelle blik op de structuur toont u vertederende details. Bekijk de stenen dieren die de ingangen bewaken. En vergeet niet een foto te maken van je favoriete stuk. Een stedentrip naar Bari is écht de moeite waard.

Er zijn een aantal bezienswaardigheden in de buurt van de Provinciale Kunstgalerie. De middeleeuwse architectuur en het kasteel van de stad zijn zowel verbluffend als historisch belangrijk. Het Castello Federiciano is het grootste fort in Italië en de zestiende-eeuwse geest van de stad is nog steeds zichtbaar. Nabijgelegen attracties zijn onder andere het Civic Historical Museum, dat is gevestigd in het Santa Scolastica-complex. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Petruzzelli-theater, een prachtig gebouw dat is gebouwd in de stijl van Franse vrijheidspakhuizen.

Kasteel Bari

Het kasteel is een andere interessante attractie in de oude binnenstad van Bari. Het kasteel was oorspronkelijk een Byzantijns-romaans bouwwerk, maar Frederik II herbouwde het in het begin van de 16e eeuw in Normandisch-Zwabische stijl. Het kasteel diende als gevangenis en signaalstation voordat het werd omgebouwd tot een paleis. Tegenwoordig is het een museum en worden er tijdelijke tentoonstellingen gehouden. Als je de kans hebt, moet je ook het Castel del Monte bekijken, een 13e-eeuwse toren met acht torens. Dit kasteel staat op de UNESCO-lijst.