De beste manieren om te trainen met een roeitrainer

De beste manieren om te trainen met een roeitrainer

Wil je op de beste manier trainen op een roeitrainer? Zorg er dan voor dat je goed kijkt naar het model dat je koopt. Tijdens de aanschaf bepaal je voor een groot gedeelte hoe je er vervolgens mee kunt trainen. 

Je hebt de keuze uit een aantal verschillende modellen, zoals een hydraulische of een magnetische roeitrainer. Liever een model met luchtweerstand of met waterweerstand? Laat je goed voorlichten over de verschillende modellen die je kunt kopen.

Vervolgens is het van belang om goed te letten op bijvoorbeeld de stabiliteit, de maximale lichaamslengte, het maximaal belastbare gewicht en natuurlijk de garantie die je krijgt. Op die manier kun je zorgen voor de beste manier om te trainen met een dergelijk apparaat, zodat je daarmee op de korte en de lange termijn de resultaten bereikt die je voor ogen hebt. Een roeitrainer heeft verschillende voordelen maar je moet er wel één kiezen die bij jouw past!

Hydraulisch of magnetisch

Om op de beste manier op een roeitrainer te kunnen trainen is het allereerst verstandig om goed te kijken naar de verschillen tussen de hydraulische en de magnetische modellen. De hydraulische roeitrainer heeft vooral meer ruimte nodig dan de andere modellen en de slijtage van de zuigers is relatief hoog. Bovendien lijkt de roeibeweging niet echt op die van een roeiboot. Het voordeel van deze modellen is de relatief lage prijs.

De magnetische roeitrainers zijn kwalitatief vaak een betere keuze. Het voordeel hiervan is dat het model een meer nauwkeurige weerstand op kan leveren, omdat die via een display of met tiptoetsen eenvoudig in te stellen valt. Bovendien lijkt de roeibeweging veel beter op die in een roeiboot, waardoor je er op een meer natuurlijke manier mee kunt trainen.

Stabiliteit en maximale lichaamslengte

In algemene zin is het verstandig om goed te kijken naar de stabiliteit van de roeitrainer, bijvoorbeeld door te kijken naar het gewicht daarvan, net als naar de gebruikte materialen. Vooral tijdens de lange halen kan een roeitrainer in beweging komen als die te weinig weegt, waardoor er door het schuiven schade op de vloer kan ontstaan.

Tip: de roeitrainer moet geschikt zijn voor je lichaamslengte. Een aantal van de modellen is geschikt tot maximaal 180 cm. Ben je langer dan dat? Dan kun je er niet in de beste manier in trainen, omdat je simpelweg te lang bent om de bewegingen goed uit te kunnen voeren. Bekijk hier de beste modellen voor jouw lengte.

Belastbaar gewicht en de garantie op een roeitrainer

In relatie tot de stevigheid van de roeitrainer en de beste manier om daarin te trainen is het verstandig om goed te kijken naar het belastbaar gewicht. Met name de stevige roeitrainers kunnen over het algemeen een groot maximaal gewicht aan, waardoor je geen last hebt van ongewenste bewegingen.

Wil je een algemeen beeld krijgen van de kwaliteit van een model dat je op het oog hebt? Je kunt op de beste manier trainen in een roeitrainer met een lange garantie. Dat geeft immers aan dat de fabrikant je kan garanderen dat de materialen zowel nu als in de toekomst een goede keuze blijken.