Pompeii, Herculaneum en de Vesuvius? Dit moet je zien in de buurt van Napels!

Pompeii, Herculaneum en de Vesuvius? Dit moet je zien in de buurt van Napels!

Het bezoeken van Pompeii, Herculaneum en de Vesuvius is een unieke ervaring die je terugbrengt in de tijd en je de geschiedenis van de regio Napels laat ontdekken. Pompeii en Herculaneum zijn twee oude Romeinse steden die werden begraven onder de as en modder na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Pompeii is een van de best bewaarde oude steden ter wereld en trekt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld. Het is een stad die bekend staat om haar goed bewaarde straten, pleinen en huizen. Bij het betreden van Pompeii met je Pompeji tickets, zal je je meteen ondergedompeld voelen in de oude Romeinse wereld, waar je de architectuur, kunst en levensstijl van de oude Romeinen kan ontdekken.

Herculaneum of Pompeji?

Herculaneum, daarentegen, is minder bekend en kleiner dan Pompeii. Het is echter een stad die ook werd begraven onder de as na de uitbarsting van de Vesuvius en is daarom ook goed bewaard gebleven. Herculaneum is minder toeristisch dan Pompeii, waardoor het een meer intieme ervaring biedt voor degenen die op zoek zijn naar een rustigere omgeving om de oude Romeinse geschiedenis te verkennen. De Vesuvius is een van de meest beroemde vulkanen ter wereld en is ook de reden waarom de steden Pompeii en Herculaneum werden begraven onder de as. Het is nog steeds actief en biedt daarom een adembenemend uitzicht op de baai van Napels. Om de Vesuvius te bezoeken, moet je een pad volgen dat je naar de top van de vulkaan brengt. Het is een relatief eenvoudige wandeling, maar het kan vermoeiend zijn vanwege de steile hellingen en de hoogte van de vulkaan. Het uitzicht vanaf de top is echter onvergetelijk en maakt het de moeite waard.

De regio van Napels bezoeken

Als je van plan bent om Pompeii, Herculaneum en de Vesuvius te bezoeken, is het aan te raden om minstens twee dagen in de regio te verblijven om alles te kunnen zien en doen. Pompeii en Herculaneum zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Napels of Sorrento met het openbaar vervoer, zoals de trein of de bus. Als je de Vesuvius wilt bezoeken, is het beter om een auto te huren of een georganiseerde excursie te boeken, omdat de vulkaan niet goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Bij een bezoek aan Pompeii en Herculaneum is het raadzaam om een gids te nemen, omdat deze je kan helpen bij het begrijpen van de geschiedenis en de betekenis van de gebouwen en kunstwerken die je tegenkomt. Er zijn verschillende talen beschikbaar voor de gidsen, waaronder Engels, Italiaans, Frans en Duits. Bij een bezoek aan Pompeii, Herculaneum en de Vesuvius is het belangrijk om voldoende tijd te nemen om alles te kunnen zien. 

Van Napels naar Pompeji

Vanuit Napels is Pompeii gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, zoals de trein of de bus. De snelste manier om van Napels naar Pompeii te reizen is per trein, die ongeveer 30-40 minuten duurt en je rechtstreeks naar het station Pompeii Scavi brengt, vlakbij de ingang van de oude stad. Het treinstation in Napels heet Napoli Centrale en je kunt daar gemakkelijk komen met de metro. Het is belangrijk om te weten dat Pompeii een drukke toeristische attractie is en het kan daarom erg druk zijn bij de ingang en in de oude stad zelf. Het is daarom aan te raden om vroeg in de ochtend te vertrekken om de drukte te vermijden en meer tijd te hebben om alles te kunnen zien en doen.