Sinterklaas vieren? 3 tips om dit nog leuker te maken!

Sinterklaas vieren? 3 tips om dit nog leuker te maken!

De decembermaand staat bekend om zijn feestelijkheden en gezelligheid. Een van de hoogtepunten is natuurlijk het vieren van Sinterklaas. Of je nu kleine kinderen in huis hebt of volwassenen met een speels hart, Sinterklaas zorgt altijd voor plezier en spanning. Wil jij dit jaar Sinterklaas nóg leuker maken? Hier zijn drie tips om daarbij te helpen!

Organiseer een Sinterklaasspel

Een van de leukste manieren om Sinterklaas te vieren, is door een Sinterklaasspel te organiseren. Hierbij kunnen zowel jong als oud meedoen, en het zorgt gegarandeerd voor veel plezier en gelach. Er zijn verschillende varianten van het spel mogelijk. Een populaire variant is het dobbelsteenspel, waarbij iedereen om de beurt met een dobbelsteen gooit en cadeaus kan stelen van anderen.

Een andere variant is het surprise spel. Hierbij maakt iedereen van tevoren een surprise en een gedicht voor een lootje dat getrokken is. Op de avond van Sinterklaas worden de surprises en gedichten uitgepakt en voorgelezen. Dit spel zorgt voor creativiteit en verrassingen.

Maak je eigen Sinterklaaslekkernijen

Sinterklaas staat niet alleen bekend om de cadeaus, maar ook om de heerlijke lekkernijen. Het creëren van je eigen Sinterklaaslekkernijen kan het feest nog specialer maken. Denk bijvoorbeeld aan het bakken van pepernoten of het maken van een Sinterklaas taart.

Samen met je kinderen de keuken in duiken en samen iets lekkers maken is een leuke manier om het Sinterklaasfeest te vieren. Het zorgt niet alleen voor een gezellige activiteit, maar ook voor een heerlijk resultaat om van te smullen tijdens het Sinterklaasfeest.

Speel traditionele Sinterklaasliedjes

Wat is Sinterklaas zonder de traditionele Sinterklaasliedjes? Het zingen van Sinterklaasliedjes is een geweldige manier om in de feestelijke sfeer te komen en het Sinterklaasfeest nog leuker te maken.

Je kan ervoor kiezen om op Sinterklaasavond gezamenlijk rond de piano te zitten en samen de bekende liedjes te zingen. Of, als je geen piano hebt, kan je ook gebruik maken van een muziekspeler of een speciale Sinterklaas-afspeellijst. Breng de gezelligheid in huis en zing uit volle borst mee met nummers als "Zie ginds komt de stoomboot" en "Hoor wie klopt daar kinderen".

Conclusie

Sinterklaas vieren is altijd een bijzondere gebeurtenis vol plezier en gezelligheid. Met deze 3 tips kan je dit jaar jouw Sinterklaasfeest nóg leuker maken. Organiseer een Sinterklaasspel voor jong en oud, maak je eigen Sinterklaaslekkernijen en zing traditionele Sinterklaasliedjes. Geniet van de magische sfeer en de mooie herinneringen die je samen met je geliefden maakt. Datum Sinterklaas? Die vind je gegarandeerd online! Veel plezier met het vieren van Sinterklaas!