Tips om de beste uitvaartverzekering af te sluiten

Tips om de beste uitvaartverzekering af te sluiten

Als je ervoor hebt gekozen om een uitvaartverzekering af te gaan sluiten, valt er veel te kiezen. Er zijn veel aanbieders die veel verschillende vormen aanbieden tegen verschillende prijzen. Uiteindelijk gaat het erom dat je kiest voor een uitvaartverzekering waar jij een goed gevoel bij hebt. Wij hebben drie tips voor je op een rijtje gezet, om die uitvaartverzekering te kiezen die het beste bij je past.

Een uitvaartverzekering moet aan jouw wensen voldoen

Als jij de wens hebt om gecremeerd te worden, waarbij je as uitgestrooid moet worden over een geliefd stukje natuur, dan is dit mogelijk. Jouw wensen zijn leidend voor jouw uitvaartverzekering. Breng dan ook eerst in kaart hoe jouw uitvaart er precies uit moet zien. Voor welke kist zou je kiezen? Wat vind je een prettige plek voor de afscheidsdienst? Welke kleur bloemen hou je van? Al je al deze wensen in kaart hebt gebracht, kun je onderzoek doen naar de kosten per onderdeel. Als je dit hebt gedaan, heb je een goed beeld van de kosten voor je uitvaart.

Kies de vorm die bij je past

Als je weet wat de geschatte kosten zullen zijn voor je uitvaart, is het belangrijk om te bepalen welke vorm goed bij je past. Als je kiest voor een naturaverzekering, kies je ervoor om diensten uit te laten keren. Nabestaanden krijgen hierbij geen rekeningen, dat scheelt veel administratie. Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt een bedrag uitgekeerd, waarmee de nabestaanden zelf invulling kunnen geven aan de uitvaart, uiteraard aan de hand van jouw wensenlijst.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekeringen vergelijken doe je via uitvaartverzekering24.nl. Een handige pagina om snel een overzicht te krijgen wat er wordt aangeboden aan verschillende uitvaartverzekeringen en waar jij jezelf het beste bij thuis voelt. Als je een uitvaartverzekering hebt afgesloten zul je merken dat dit rust geeft. Rust voor jezelf en rust voor de nabestaanden.