Vijf tips voor het goed onderhouden van jouw horloge

Vijf tips voor het goed onderhouden van jouw horloge

Wanneer je een duur horloge koopt, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk blijven dragen. Het is daarom belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Dit is niet alleen van belang om het uiterlijk en de functionaliteit te behouden, maar ook om de waarde ervan te behouden. In deze blog zullen we enkele tips delen om ervoor te zorgen dat jouw horloge altijd in topconditie blijft en je er jarenlang plezier van kunt hebben. Benieuwd naar de tips? Lees dan snel verder.

Reinig je horloge regelmatig

Het is belangrijk om je horloge regelmatig te reinigen om het uiterlijk mooi en schoon te houden. Dit kun je doen door gebruik te maken van een droge, zachte doek wanneer jouw horloge niet waterdicht is. Is jouw horloge wel waterbestendig? Dan kun je een vochtige doek gebruiken voor het reinigen.

Vermijd extreme temperatuurwisselingen

Extreme temperatuurwisselingen zijn slecht voor je horloge. Nadat je uren in de warme zon hebt gelegen is het dus niet verstandig om het zwembad in te springen met jouw waterdichte horloge. Doe je dit wel? Dan krijgt het horloge te maken met een grote temperatuurwisseling van misschien wel 20 graden. De extreme temperatuurwisseling kan zorgen voor condensvorming. Daarnaast kan ook langdurige blootstellingen aan zonlicht slecht zijn voor je horloge. De kans is dan namelijk groot dat het horloge verkleurt.

Voorkom contact met chemicaliën

Het is belangrijk dat jouw horloge niet in contact komt met chemicaliën. Denk hierbij aan parfum, haarlak, alcohol etc. Deze chemicaliën kunnen het horloge beschadigen en de kleur veranderen.

Berg je horloge goed op

Wanneer je jouw horloge niet draagt, is het belangrijk om deze zorgvuldig op te bergen. Gebruik de originele verpakking of een andere opbergdoos waar geen vocht en stof bijkomt. Daarnaast is het belangrijk dat je horloge niet in contact komt met andere horloges of sieraden, om slijtage en krassen te voorkomen.

Repareer niet zelf

Moet jouw horloge gerepareerd worden? Doe dit dan niet zelf. Een horloge bestaat uit allerlei onderdelen die aan elkaar verbonden zijn. Het is daarom niet handig om hier zelf mee aan de slag te gaan, als je hier weinig verstand van hebt. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je jouw Rolex of Breitling niet meer kunt dragen, omdat je dacht dat het repareren niet zo moeilijk zou zijn. Wij raden je dus aan om reparaties over te laten aan een echte professional.