Voetbal in het buitenland: dit moet je weten!

Voetbal in het buitenland: dit moet je weten!

Langzaamaan beginnen de nationale competities op hun einde te lopen. Hetzelfde geldt voor internationaal Champions League- en Europa League voetbal. Zo speelt Ajax nog in de Europa League. Wat mogen we verwachten in de laatste maanden voorafgaand aan het EK van komende zomer? Dit artikel zet de belangrijkste feiten over het voetbal in het buitenland voor je op een rijtje. Het programma van de Premier League kent nog verschillende fraaie affiches. Hetzelfde geldt voor de resterende wedstrijden in de Spaanse competitie. Het maakt dat fans zich niet hoeven te vervelen in de komende periode. 

Spanning in de Engelse competitie lijkt weg te zijn 

Waar het vorig seizoen Liverpool was dat al snel kampioen werd in Engeland, lijkt dat dit jaar Manchester City te zijn. De ploeg van succescoach Pep Guardiola staat ver bovenaan en lijkt niet te hoeven vrezen voor achtervolgers Manchester United en Leicester City. Opvallend is het dat Liverpool het dit jaar moet doen met een plek in de middenmoot. Het is zelfs de vraag of de ploeg zich weet te plaatsen voor Champions League voetbal in het komende seizoen. Resultaten uit de laatste weken lijken weinig goeds te beloven voor The Reds

Barcelona in de achtervolging in Spanje 

Spanning vinden we wel in de Spaanse competitie. Na een valse start van Ronald Koeman heeft hij de achtervolging op koploper Atlético Madrid inmiddels ingezet. Het verschil tussen beide ploegen is slechts enkele punten. Fijn voor Koeman is het feit dat er begin mei nog een clash volgt, waarbij de Catalanen in eigen huis spelen. De kans om definitief aan te haken bij Atlético Madrid of zelfs de koppositie over te nemen. Naast FC Barcelona lijkt ook Real Madrid nog mee te doen om de Spaanse titel. De Koninklijke staat net als de club uit Barcelona op relatief korte afstand van Atlético Madrid.  

Titelstrijd in andere Europese competities 

Zo spannend als het in Spanje is, zo spannend is het ook nog in Frankrijk. Koploper hier is Lille, de ploeg die eerder nog werd uitgeschakeld in de Europa League door Ajax. De ploeg heeft een minimale voorsprong op achtervolgers PSG. Ook Olympique Lyon lijkt dit jaar een gooi te kunnen gaan doen naar de titel in Frankrijk. Net als Lille speelt ook Olympique Lyon niet in internationale toernooien mee. PSG doet dat wel, nadat het onlangs FC Barcelona uitschakelde. 

In Duitsland lijkt FC Bayern München de beste papieren te hebben. De ploeg heeft een royale voorsprong op nummer drie Wolfsburg. Nummer twee RB Leipzig zou nog in de buurt kunnen komen van Der Rekordmeister