Waar moet je op letten bij het kiezen van een zakloze stofzuiger

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zakloze stofzuiger

Je bent eruit. Je hebt een nieuwe stofzuiger nodig en wilt graag gaan voor een zakloos model. Je kent de voordelen en weet dat dit je een hele hoop stress gaat wegnemen. Immers, stofzuigen is zeker niet het leukste klusje in het huishouden. Je wilt het graag snel gedaan hebben, zonder veel moeite en gedoe. Een stofzakloze stofzuiger helpt je hierbij. In dit artikel lees je waar je op moet letten wanneer je van plan bent een nieuwe stofzuiger zonder zak te kopen. Op deze manier ga je voor de beste stofzakloze.

Ga voor een traditionele stofzuiger of een steelstofzuiger

Er zijn meerdere soorten stofzuigers waaruit je kunt kiezen wanneer je voor een stofzuiger zonder zak gaat. Grofweg zijn ze te verdelen in twee categorieën: de traditionele stofzuiger en de steelstofzuiger. De traditionele stofzuiger heeft een snoer, een apparaat op wieltjes en een slang. De steelstofzuiger is snoerloos, heeft een accu en heeft een kruimeldief die je er heel makkelijk af kan klikken. Over het algemeen hebben zakloze steelstofzuigers een iets minder harde zuigkracht dan een traditionele zakloze stofzuiger. Aan de andere kant is het gebruikersgemak van een steelstofzuiger vaak weer beter. dit komt doordat je geen snoer hebt waar je mee moet stoeien, en doordat de steelstofzuiger eens stukje lichter is waardoor je er handiger mee door je huis beweegt.

Kijk goed naar de zuigkracht

De zuigkracht van een zakloze stofzuiger is vaak een stukje minder dan van een stofzuiger mét zak. Dit komt doordat de luchtcirculatie van een stofzuiger mét zak vaak beter afgesloten is. Hierdoor kan er meer kracht vanuit de zuigmond gehaald worden en is het makkelijker om vuil op te zuigen van de vloer. Kijk bij een zakloze stofzuiger dus goed naar de zuigkracht van de stofzuiger. De budgetopties hebben vaak een slechte zuigkracht, terwijl de middenklasse-modellen en high end modellen vaak een meer dan prima zuigkracht hebben. Het is goed om op te merken dat de zuigkracht van zakloze stofzuigers zich wel in rap tempo ontwikkeld, waardoor de verwachting is dat de zuigkracht over een aantal jaar niet te onderscheiden is van stofzuigers mét zak

Let erop hoe je het stofreservoir moet gebruiken

De handigste stofzuigers zonder zak zijn de stofzuigers met stofreservoirs die je met één klik op de knop eruit haalt. Dit zorgt ervoor dat je binnen enkele seconde een vol stofbakje uit je stofzuiger haalt en omgooit in de afvalbak. Het moet niet zo zijn dat je de stofzuiger eerst helemaal moet openen voordat je het stofreservoir eruit kan halen. Dat komt het gebruikersgemak niet ten goede. En dit is uiteindelijk vaak waarom je voor een stofzuiger zonder zak kiest.

Kijk goed hoe groot het stofbakje is

Het laatste wat je wilt, is dat je iedere keer dat je stofzuigt het stofbakje moet legen. Kies dus voor een stofzuiger met een middel- tot groot stofreservoir, zodat je lekker lang door kunt met één stofbakje. Een prima inhoud om aan te houden is tenminste 0,5 liter.

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe stofzakloze stofzuiger, kun je een goede keuze maken voor de stofzuiger die het beste past bij jouw wensen en huishouden.