Wanneer is Formule 1 op tv?

Wanneer is Formule 1 op tv?

De Formule 1 races zijn dit jaar spannender dan ooit. Max Verstappen begint steeds beter te worden en komt dicht in de buurt bij Lewis Hamilton. Voor het eerst in jaren is er weer een echte strijd om te koppositie, wat de nodige frustraties en veel spektakel met zich meebrengt. Wil jij ook de Formule 1 kijken, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe de sport werkt? In dit artikel leggen we dit uit. Ook laten we je weten wanneer de komende races zijn, waar je deze kunt kijken en wat je kunt doen als je een race hebt gemist.

Formule 1 seizoen

Het huidige Formule 1 seizoen is afgelopen april begonnen. Van mei tot deze maand zijn er elke maand races geweest. Hoeveel races per maand, hangt af van het schema. De eerstkomende race is op 29 augustus, op het GP van België. De race hierna, op 5 september, zal plaatsvinden in Nederland, Zandvoort. Hierna zullen er nog tot midden december races plaatsvinden. Vooral oktober is een drukke maand. In oktober zullen er maarliefst vier races plaatsvinden. In vergelijking heeft de gemiddelde maand er ongeveer twee. 12 december is de laatste race van dit seizoen. De races worden altijd op zondag gehouden, vaak in de middag. Vlak hiervoor heb je nog de kwalificatie, om te bepalen wie op welke positie start tijdens de race. Wil je meer weten over de tijden en locaties van de races? Kijk dan op de Formule 1 agenda.

Hoe kun je de Formule 1 volgen?

Negen jaar lang werd de Formule 1 in Nederland uitgezonden op Ziggo Sport. Hier komt echter verandering in. Binnenkort worden de rechten overgedragen, waardoor de races niet meer via Ziggo te volgen zijn. In de toekomst zal de Formule 1 vooral worden bekeken via streams. Zo zullen de races worden uitgezonden via Viaplay, F1TV Pro en andere streams op internet. Heb je een race gemist of wil je een stuk terugkijken? Dan kun je altijd gratis de Formule 1 samenvattingen bekijken. Deze kun je altijd wel gratis online vinden. Ook het YouTube kanaal van de Formule 1 deelt deze beelden.