Warme zomernachten? Zo houd je het hoofd koel

Warme zomernachten? Zo houd je het hoofd koel

Het is weer warm weer. Hoe fijn het ook is om lekker buiten te kunnen zitten en waterijsjes te kunnen eten, de warme nachten kunnen soms erg vervelend zijn. Woelen in je bed, niet in slaap kunnen komen en de dekens van je aftrappen. Het hoort er allemaal bij, maar liever proberen we het te voorkomen. Een goede voorbereiding kan zorgen voor een betere nachtrust. Hier lees je de beste tips voor slapeloze warme nachten.

Houd ramen en deuren gesloten

De meeste mensen zullen eerst alle ramen en deuren opengooien wanneer ze thuiskomen in een te warm huis. Vaak zorgt dit ervoor dat het binnen alleen maar opwarmt. Zeker wanneer je een slaapkamer op het zuiden hebt, zal de kamer snel warm worden. Wil je toch het huis doorluchten? Doe dit dan wat later op de avond wanneer het buiten is afgekoeld. Op die manier kan de koelte door het huis waaien.

Warme douche

Veel mensen denken dat je koud moet douchen om af te koelen. Het tegenovergestelde is echter waar. Juist met een warme douche zorg je dat je lichaam beter op temperatuur blijft na het douchen. Dat komt omdat je lichaam na een warme douche veel beter zijn best zal doen om af te koelen. Met een koude douche gebeurt het omgekeerde. Je lichaam gaat hard werken om op te warmen en daardoor raak je gauw oververhit. Een korte warme douche werkt daarom beter.

Drink thee

Kruidenthee wordt voor veel kwaaltjes gebruikt en kan ook erg goed werken voor een goede nachtrust. Zo wordt zoethoutthee vaak geschonken om goed in slaap te komen. Mijd je warme dranken met een hittegolf liever? Warme thee is ook met warm weer een goed idee. Net zoals de warme douche zorgt een warme drank ervoor dat je lichaam wil afkoelen. Dit werkt beter dan een glas koud water voor het slapen gaan.

Passende zonnewering

Zijn de donkere gordijnen op de slaapkamer misschien het probleem? Dat zou goed kunnen, want donkere kleuren houden warmte goed vast. Wie eens wat anders wil proberen kan denken aan shutters om de ramen mee af te schermen. Ze zijn niet alleen een stijlvolle toevoeging aan de woning, ze kunnen ook precies op maat worden gemaakt. Zo creƫren witte shutters rust in huis en geven ze een ruimtelijk effect. Extra mooi meegenomen is dat ze licht weerkaatsen. Zo hou je in de warme zomermaanden de hitte gemakkelijk buiten. Voor wie een blijvende oplossing zoekt in de zomer, is dit een goede optie. Zo houden we deze zomer allemaal het hoofd koel.