3 tips waarmee elektrisch rijden nog leuker wordt

3 tips waarmee elektrisch rijden nog leuker wordt

Heb je een elektrische auto? Dan zul je daar vast en zeker van genieten. Het is natuurlijk een heerlijk idee dat je met een elektrische auto voordelig kunt rijden, duurzaam bezig bent en ook nog eens kunt genieten van het stille rijden. Kun je elektrisch rijden nog leuker maken? Dat kan zeker! Hoe dan? Wij hebben 3 tips voor je, waarmee elektrisch rijden nog leuker wordt. Lees je mee?

Slim opladen

IONITY snellaadstations zie je steeds vaker in Europa. Dat is niet zo gek, want er doen grote automerken mee aan dit initiatief. Denk hierbij aan BMW, Mercedes, maar ook Kia en Huyundai hebben zich hierbij aangesloten. Het doel van IONITY? Het bouwen van een snellaadnetwerk voor elektrische auto’s langs de Europese wegen. Hierbij is het streven om in te zetten op duurzame energie, bijvoorbeeld uit wind en zon. De voordelen van snelladen bij IONITY voor de elektrische rijder zijn dat je kunt rekenen op duurzaam opgewekte energie, goede laadpalen en je kunt er op verschillende manieren betalen zoals met verschillende laadpassen en bankpassen. Overigens het is het ook mogelijk om met een app te betalen. Dat is nog eens slim opladen!

Kom uitgerust aan op de bestemming

Maak vooraf een goede planning van je reis. Als je weet hoeveel kilometer je ongeveer moet rijden, weet je dus eigenlijk ook al hoe vaak je de accu op moet laden. Plan vooraf al waar je gaat stoppen onderweg, dit geeft rust tijdens de reis. Rij daarnaast zoveel mogelijk op de cruise control. Door zoveel mogelijk om de cruise control te rijden, bespaar je niet alleen heel veel energie, het rijdt ook veel comfortabeler. Je hebt meer tijd om te genieten van de dingen om je heen en je lichaam verbruikt veel minder energie. Hiermee kom je uitgerust aan op je bestemming. Heerlijk toch?

Minder energieverbruik

Zet je raam eens op een kier in plaats van dat je de airco meteen aanzet. Zorg dat je banden altijd voldoende op spanning zijn en laat de verwarming eens wat vaker uit. Met deze simpele acties, kun je heel veel energie besparen. Hierdoor hoef je minder vaak je accu op te laden, dit scheelt natuurlijk ook aanzienlijk in de kosten. Bovendien is het natuurlijk ook goed voor het milieu als je minder energie verbruikt. Energiebesparende tips, waar je vandaag nog mee kunt beginnen!