Agenda, het notitieboek voor iets waardevols, namelijk jouw tijd!

Agenda, het notitieboek voor iets waardevols, namelijk jouw tijd!

Op kantoor, in het gezin en in je vrije tijd moeten veel spannende momenten overal goed worden gepland. Makkelijk en overzichtelijk met agenda's van Penworld.nl. Voor elke wens, elke eis en elke stijl is er wel iets passends. Ontdek het hele scala van Penworld.nl afspraak agenda's, lerarenagenda's, studentenagenda's, bureauagenda's, boekagenda's, zakagenda's A5.

Waar komt de term agenda vandaan?

De term "Agenda" komt uit het Latijn: het "calendarium" was het schulden boek waarin de Romeinse schuldeisers de maandelijks te betalen vorderingen opsomden. Maar agenda's bestonden al veel eerder: in het Neolithicum probeerden mensen bijvoorbeeld de seizoenen en dus de data voor het zaaien en oogsten te bepalen met gebouwen als steen tijdperk. Tegenwoordig zijn er agenda's voor alle interesses en toepassingen. Er zijn leerlingkalenders en lerarenkalenders, boerenkalenders, gezinsplanners enz. En nogal wat mensen baseren hun leven op de maankalender. Overigens sterft de gedrukte agenda niet uit, ondanks aantrekkelijke elektronische alternatieven. Integendeel. Het klassieke zakagenda heeft veel terrein gewonnen ten opzichte van de smartphone-concurrentie dankzij de hoogwaardige, stijlvolle functies. Bijna geen enkel kantoor kan zonder een overzichtelijke jaarkalender, weekkalender of dagelijkse scheurkalender. Er is absoluut geen alternatief voor de wandkalender, waarvan de illustratie een kunstvorm op zich is: panoramische foto's van vakantieparadijzen nodigen uit om te dromen, vrolijke motieven motiveren je voor de nieuwe werkdag..

Notitie boek en agenda in één

Agenda met notitie boek voor op kantoor? Noteer uw afspraken en notities op een zichtbare manier met agenda's en notitieboeken van Penworld.nl. Het dagelijkse werk op kantoor gaat vaak gepaard met verschillende afspraken. Een beurs, een zakendiner met potentiële partners, een ontmoeting met een vaste klant of het aankomende bedrijfsfeest: het zijn allemaal evenementen die je niet mag missen en die een zekere voorbereiding vergen. Omdat het soms lastig is om naast het eigenlijke werk ook nog aan afspraken of telefonisch vergaderen te denken, hangen er op veel bureaus en evenzoveel muren agenda's. Met dit handige accessoire noteer je datums en tijden op een prominente plek, zodat je ze altijd binnen handbereik hebt. Zo vergeet je niets belangrijks en ben je altijd goed voorbereid op afspraken, vakantiedagen en meer.   

Een betere management in je afspraken komt neer op een fijne balans tussen werk en privé!