Bovenaan in Google met behulp van een SEO bureau

Bovenaan in Google met behulp van een SEO bureau

Bovenaan in Google

SEO en Content Marketing Bureau Connect your World is gespecialiseerd in het bovenaan in Google brengen van de website van uw bedrijf. Maar waarom is het belangrijk om met uw website bovenaan in Google te staan? Mensen gebruiken tegenwoordig zoekmachines zoals Google of Bing om informatie op te zoeken over een product of over een bedrijf. Als de informatie die ze zoeken op de website van uw bedrijf staat, is de kans groot of in ieder geval groter, dat ze uw product of dienst van uw kopen. Van de 100 mensen die een zoekvraag in Google invoeren, gaan er nog maar 7 naar de 2e pagina of verder. Deze 7 zijn dan ook nog eens niet uw toekomstige klanten. Het is daarom extreem belangrijk dat uw website op de voor u relevante zoekwoorden bij de eerste 10 zoekresultaten staat in Google. Alleen dan gaat uw website voor u werken en nieuwe klanten opleveren.

On page SEO en Off page SEO

Door te investeren in SEO (zoekmachinemarketing verbeter je de posities van jouw website in Google. Dit kan met On page SEO en met Off Page SEO. On Page SEO gaat om alles wat op de website staat. Terwijl Off Page SEO draait om alle externe factoren, die van invloed zijn op rankings van jouw website.

Webteksten laten schrijven

Google is een machine, wat betekent, dat je aan Google duidelijk moet maken waar een bepaalde webpagina over gaat. Webteksten staan op de site en zijn daarom het belangrijkste onderdeel van On Page SEO. Goede webteksten laten schrijven betekent dat je de webteksten moet optimaliseren voor SEO. Een belangrijke regel is echter wel, dat dit natuurlijk moet gebeuren. SEO optimalisatie betekent niet, dat je een geoptimaliseerde webtekst oplevert, die niet goed en prettig leesbaar is. Dan haken mensen af en gaat SEO tegen je werken. Om een webtekst goed te optimaliseren voor SEO houdt je rekening met het volgende:

1. De webtekst heeft een pakkende titel nodig met een zoekwoord erin

2. Deel de webtekst op in alinea's en maak gebruik van kopjes met een zoekwoord erin

3. Geef elke pagina een keyword/zoekwoord en verwerk dit keyword in de tekst

4. Schrijf in de actieve vorm en gebruik niet al te lange zinnen

5. Voeg een afbeelding toe aan de tekst die de tekst versterkt

6. Plaats een zoekwoord in de alt tekst van de foto

Linkbuilding

Linkbuilding is het belangrijkste onderdeel van Off Page SEO. De kern van het algoritme van Google houdt in, dat als mensen van andere websites een link plaatsen op hun website, die naar jouw website verwijst, je dat moet zien als een kwaliteitsstem. Je linkt alleen naar iets, als dat relevant is voor de lezer van jouw website. Anders verwijs je er niet naar. Dus hoe meer verwijzende kwaliteitslinks naar jouw website hoe beter het is voor de rankings van jouw website.

Andere belangrijke onderdelen van Off Page SEO zijn klantsignalen. Een klant kan een positief signaal afgeven als ze een Google recensie plaatsen op het internet. Veel mensen kijken naar de beoordelingen voordat ze besluiten of ze daadwerkelijk een product of dienst gaan aanschaffen. Goede reviews zijn dus zeker belangrijk. Ook sociale media signalen zijn indirect van belang. Ze kunnen namelijk zoeken voor extra websiteverkeer. Daarnaast is het belangrijk om de gegevens van je bedrijf (contactgegevens en URL website) te plaatsen in allerlei adresgidsen en andere mogelijke opties. Online marketing draait tenslotte om zichtbaarheid.

Google Mijn Bedrijf

Wil je de lokale SEO van jouw website verbeteren? Besteed dan extra aandacht aan Google Mijn Bedrijf. Vooral Google Posts is interessant. Want dat is in feite gratis advertentieruimte.