De 4 beste tips om af te vallen

De 4 beste tips om af te vallen

Wil jij gezond en blijvend afvallen? In dit artikel vind je op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde manieren om gewicht te verliezen. Kies een manier die bij je past, ga ervoor en zet door! Ook jij kunt een gezond gewicht behalen met afvallen!

1. Drink eiwit shakes

De positieve eigenschappen van whey eiwit shakes zijn continu onderwerp van onderzoek. In verschillende onderzoeken zijn de positieve eigenschappen van whey eiwit shakes inmiddels aangetoond. Proteïne shakes van whey eiwitten zorgen voor (bron): verlies van vet, behoud van spieren, minder hongergevoel, spierherstel en spieropbouw bij sporten, een verhoging van de weerstand, beter omgaan met stress.

Stuk voor stuk goede eigenschappen voor iedereen. Maar voor mensen die graag willen afvallen zijn vetverlies en spierbehoud eigenschappen natuurlijk belangrijk. Whey eiwitten zijn het bekendst als shakes maar ik maak er ook graag een gezonde eiwit pannenkoek of eiwitreep mee.

2. Eet meer vezels

Vezels zijn de onverteerbare deeltjes waaruit de celwanden van groente en fruit bestaan. Ze zorgen voor een soepele stoelgang en helpen bij het afvallen. Dat komt omdat ze veel water opnemen in de maag en darmen. Daarmee zorgen ze voor een vol gevoel en krijg je minder snel honger. Zorg dat je minstens 30 tot 40 gram vezels op een dag eet, dan zul je merken dat je best kunt afvallen zonder dieet (bron: YellowFit).

3. Verminder stress

​ Stress heeft een negatieve impact op het proces van afvallen. Het verstoort de hormoonbalans en daardoor kan de spijsvertering van slag raken. Ook heeft het een psychische impact. Veel mensen gaan meer eten als ze gestrest zijn, dan ga je snoepen en snacken. Je kunt vermoeider zijn en sneller kiezen voor eten uit de snackbar of kant en klaar maaltijden.

Een ander nadelig effect van stress is dat het de stofwisseling vertraagt en het leidt tot meer vetopslag op de buik, zoals de bekende bierbuik. En dat is juist een gevaarlijk soort vet. Dit wordt veroorzaakt door het hormoon cortisol, dat in tijden van stress meer aangemaakt wordt. Stress is dus iets dat we liever willen voorkomen, zeker als we willen afvallen zonder dieet. Plan elke dag even een wandeling in de natuur en doe regelmatig iets dat voor jou ontspannend is (yoga, een massage van je partner of een lange warme douche).

4. Volg het mediterrane dieet

De mediterrane keuken wordt als één van de gezondste keukens beschouwd. De mediterrane keuken bestaat uit verschillende invloeden uit Spanje, Griekenland, Portugal en Italië.  De ingrediënten in het mediterrane dieet bestaan vooral uit vis, olijfolie, zeevruchten, groenten, peulvruchten en mager vlees en met een sterke voorkeur voor verse producten van hoge kwaliteit. Verwacht niet direct enorm veel gewicht te verliezen met dit dieet. Maar het kan je algehele gezondheid sterk verbeteren en het is nog een hele lekkere manier van koken!

Dat zijn de 4 tips waarmee je binnen no time weer fit voor de dag kunt komen!