De meest voorkomende vragen over het plaatsen van een schutting!

De meest voorkomende vragen over het plaatsen van een schutting!

Ben jij van plan om een erfgrens aan te leggen in jouw tuin? De meeste mensen kiezen dan voor een schutting. Toch kan het best lastig zijn om dit aan te pakken. Kan je dit zelf doen, of moet je dit uitbesteden? In deze blog behandelen we de meest voorkomende vragen over het plaatsen van een schutting. Zo hopen wij je volledig voor te bereiden op jouw aanstaande klus.

Vijf veelvoorkomende vragen

1. Hoelang duurt het om een omheining te plaatsen? Het duurt meestal 1-2 dagen om een omheining te plaatsen, afhankelijk van de grootte en het type van de omheining. Daarnaast speelt het soort materiaal ook mee in de duur van de aanleg. Een hout beton schutting is namelijk een stuk forser dan een bamboe schutting. Het kost meer tijd en voorzichtigheid om dit te plaatsen.

2. Hoeveel kost het om een omheining te plaatsen? De gemiddelde kosten voor het plaatsen van een omheining is 2000 euro, hoewel deze prijs kan variëren afhankelijk van de grootte en het type van de omheining die je kiest. Een schutting laten aanleggen kost natuurlijk ook geld. Houd hier dus rekening mee bij de aankoop van jouw schutting.

3. Kan ik zelf een omheining plaatsen? Ja, je kan zelf een omheining plaatsen, maar over het algemeen wordt aangeraden hiervoor een vakman in te huren. Op deze manier kan je beter rekenen op een rechte aanleg. Ken je iemand die hier ervaring mee heeft? Dan kan je dit natuurlijk ook leren van die persoon!

4. Welk type omheining moet ik kiezen? Er zijn veel verschillende soorten schuttingen beschikbaar op de markt, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je jouw definitieve beslissing neemt. Sommige factoren die je kan overwegen zijn het materiaal van de omheining, de hoogte van de omheining, en het doel van de omheining. Hiervoor is het belangrijk om te kijken naar de stijl van jouw tuin. Daarnaast kan het handig zijn om te meten welke hoogte zorgt voor beschutting.

5. Hoe onderhoud ik mijn omheining? Zodra jouw omheining is geplaatst, moet je deze regelmatig schoonmaken en controleren op eventuele schade. Het kan ook nodig zijn om jouw omheining om de paar jaar opnieuw te verven of te beitsen om het er op zijn best uit te laten zien. Het nodige advies hiervoor krijg je meestal bij de aanschaf van de schutting.