De vele voordelen van een zit-sta bureau

De vele voordelen van een zit-sta bureau

Een zit-sta bureau is een bureau dat je zelf in hoogte kan verstellen, handmatig of elektronisch. Na een druk op de knop en een vloeiende overgang, kun je staand verder werken. Zo kun je tijdens je werk afwisselen van houding en zorgen dat je meer beweging krijgt. Je zit overdag minder onderuit en vermindert hiermee veel klachten. Zit-sta bureaus zijn verkrijgbaar zowel als enkele of duo bureaus. De bureaus hebben speciale ingangen voor de kabels, die deze mee begeleiden tijdens het proces van verstellen. Vaak is het mogelijk om een normaal bureau om te vormen tot een zit-sta bureau. Zo hoef je niet eens verdere veranderingen aan te brengen aan je werkplek.

Waarom kiezen mensen voor een zit-sta bureau?

Vooral voor mensen die werken op kantoor of vaak achter de computer zitten, kan een zit-sta bureau veel klachten voorkomen en verminderen. Zowel mentaal als fysiek kan een zit-sta bureau voordelen opleveren.

Verminderen en voorkomen van klachten

Afwisseling in werkhouding kan een flinke bijdrage leveren aan een betere gezondheid. Zo kan het zeer positieve effecten hebben bij rugklachten en andere soorten pijn. Met een zit-sta bureau is er meer verschil in houding. Ook neem je betere houdingen aan door vaker even te staan of bewegen. Een betere houding kan zelfs helpen tegen bepaalde serieuze ziektes als hart- en vaatziektes, obesitas en diabetes. Door een zit-sta bureau zal je ook sneller de neiging hebben om te bewegen of even te lopen, omdat je toch al opstaat.

Psychologische voordelen

Naast fysieke zijn er ook verschillende mentale voordelen. Zo heb je met een staande houding een hogere productiviteit, omdat je minder de neiging hebt om even onderuit te zitten en te relaxen. De beweging en het gebruikt van je spieren houdt je wakker en energiek. Hierdoor kun je de dag moeiteloos en effectief doorkomen. Je zult een verbetering merken in concentratie, productiviteit en werksfeer, waardoor je een prettigere ervaring hebt bij je baan. Vergaderen met zit-sta bureaus draagt volgens de wetenschap bij aan een tijdwinst van tot wel 25 procent voor werknemers. De mentale voordelen van een zit-sta bureau zijn dus ook enorm.

Stap vandaag nog over op een zit-sta bureau en profiteer direct van de vele voordelen. Geniet van een prettigere werkomgeving, een betere gezondheid en voorkom vervelende klachten.