Edinburgh bezoeken in Schotland

Edinburgh bezoeken in Schotland

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is een stad vol geschiedenis, cultuur en prachtige bezienswaardigheden. Maar ook buiten de stad zijn er tal van interessante en mooie plekken te ontdekken. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Edinburgh en omgeving. Wat zijn de ‘Things to do in Edinburgh’? 

De Royal Mile bezoeken

Edinburgh Castle is gelegen op de top van een heuvel het kasteel biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Het kasteel dateert uit de 12e eeuw en is een belangrijke bezienswaardigheid van Edinburgh. Het kasteel herbergt een aantal musea, zoals het National War Museum of Scotland en het Scottish National War Memorial. De Royal Mile is de beroemde straat die van het kasteel naar Holyrood Palace loopt, biedt een prachtige wandeling door het hart van de oude stad van Edinburgh. Onderweg passeer je talloze historische gebouwen, zoals de St Giles' Cathedral, het Scottish Parliament en de Palace of Holyroodhouse.

Arthur's Seat

Deze berg ligt net buiten het centrum van Edinburgh en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Het is een populaire plek voor wandelaars en hardlopers. Verder is een van de Edinburgh sightseeing plekken het National Museum of Scotland: Dit museum is gewijd aan de geschiedenis, cultuur en wetenschap van Schotland. Het museum heeft een indrukwekkende collectie objecten, waaronder een aantal belangrijke artefacten uit de Schotse geschiedenis. Een andere tips is de Royal Botanic Garden Edinburgh. Deze prachtige tuinen zijn gelegen net buiten het centrum van Edinburgh en bieden een oase van rust en groen in de stad. Het heeft een indrukwekkende collectie van planten en bloemen uit de hele wereld, waaronder een aantal zeldzame en bedreigde soorten.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Edinburgh

Stirling Castle ligt op ongeveer een uur rijden van Edinburgh en was een belangrijke plek tijdens de Schotse onafhankelijkheidsoorlog. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht over de omgeving en heeft een aantal prachtige tentoonstellingen en musea. Verder is Rosslyn Chapel een prachtige kerk ligt op ongeveer een half uur rijden van Edinburgh en is vooral bekend vanwege zijn mysterieuze geschiedenis en de rol die het speelde in Dan Brown's roman "The Da Vinci Code". Het is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en heeft een indrukwekkende verzameling beelden en symbolen. Uiteraard mag ook Loch Ness niet ontbreken. Deze beroemde loch ligt op ongeveer drie uur rijden van Edinburgh, maar het is de moeite waard om te bezoeken als je in Schotland bent. Het is vooral bekend vanwege het monster van Loch Ness, maar het is ook een prachtig landschap met talloze wandelpaden en uitzichten. Kortom, er zijn talloze bezienswaardigheden te ontdekken in Edinburgh en omgeving. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of gewoon een prachtig uitzicht, er is voor ieder wat te ontdekken.