Een 4 seizoenen dekbed, perfect voor zomer en winter

Een 4 seizoenen dekbed, perfect voor zomer en winter

Dekbedden zijn niet alleen voor koud weer - er zijn eigenlijk een reeks dekbedopties voor alle 4 seizoenen en gewichtsvoorkeuren. Het 4 seizoenen Dekbed en winterdekbedden zijn verkrijgbaar in vele stijlen en prijsklassen, van hoogwaardige ganzendekbedden tot hypoallergene met polyester gevulde opties. Welk type u ook kiest, u kunt het beste weten waar u op moet letten voordat u een aankoop doet. Lees verder voor de antwoorden op "Wat is een dekbed?" en "Wat is een dekbedovertrek?"

Wat is een dekbed?

Een dekbed is een beddengoed dat uit twee delen bestaat: een dekbedovertrek en een dekbedinzet.

Een dekbedovertrek is op zijn eenvoudigst de stoffen bekleding die een dekbedovertrek beschermt. Zie het als een kussensloop voor een dekbedovertrek. In tegenstelling tot een kussensloop heeft een dekbedovertrek meestal ingebouwde banden en knopen die bedoeld zijn om het dekbed goed op zijn plaats te houden.

Dekbedovertrekken & -sets kopen

Wat is een dekbedovertrek?

Een dekbedinzet is het grote, gezwollen stuk beddenlinnen dat in het dekbedovertrek past. Bedoeld om je warm te houden terwijl je slaapt, is een dekbed dikker en zwaarder dan de gemiddelde deken. Dekbedovertrekken kunnen worden gevuld met zachte donsveren, katoen, wol of synthetische vulling.

De term "dekbedinzet" wordt vaak door elkaar gebruikt met "dons dekbed" (of "dons alternatief dekbed" indien gevuld met synthetische vulling), en kan met beide labels worden verkocht. Het belangrijkste verschil tussen een dekbed en een dekbed is dat "dekbed" verwijst naar zowel het dekbedovertrek als het dekbedovertrek, terwijl "dekbed" alleen verwijst naar één stuk beddengoed.

Donzen dekbedden en dekbedovertrekken

Omdat hun hoezen kunnen worden verwijderd en vervangen door hoezen met verschillende isolatieniveaus en ontwerpen, zijn dekbedden perfect als je in een gebied woont met wisselende temperaturen of als je je slaapkamerinrichting vaak wilt veranderen.

Tip: Lees meer over het verschil tussen een dekbed en een dekbed door onze gids te bekijken, The Age-Old Debate: Duvet vs. Comforter.

Vulmateriaal

Donstypes: Dons is de ondervacht van de vogel en wordt gebruikt vanwege zijn superzachte en lichtgewicht kwaliteit. In tegenstelling tot echte veren heeft dons geen harde of platte, stijve vorm.

Ganzendons: Ganzendons is de meest gebruikte donssoort voor dekbedden. Het is verkrijgbaar in zowel wit als grijs ganzendons. De kleur heeft geen invloed op de kwaliteit van het dekbedovertrek - meestal wordt wit ganzendons gebruikt omdat het niet door de witte dekbedhoezen heen komt. Ganzendons is geurloos, maar niet hypoallergeen