Energierekening omlaag krijgen: hoe doe je dat?

Energierekening omlaag krijgen: hoe doe je dat?

Door te berekenen hoe u kunt besparen op uw elektriciteitsrekening, kunt u jaarlijks meer dan € 400 besparen. Dat kan u een heel eind helpen om uw spaardoelen te bereiken. Het goede nieuws? Als je eenmaal weet hoe, is het verminderen van die specifieke kosten eigenlijk vrij eenvoudig. Dus als u serieus wilt besparen, vindt u hier een groot aantal slimme tips en trucs om uw elektriciteitsrekening te verlagen.

Hoe u geld kunt besparen op uw elektriciteitsrekening in appartementen

Het maakt niet zoveel uit of u in een appartement of in een huis geld wilt besparen op uw elektriciteitsrekening. Dezelfde principes zijn van toepassing. Van het focussen op manieren om te bezuinigen op het gebruik van water en verlichting, tot slim omgaan met de manier waarop u uw huis verwarmt, waar u ook woont, u kunt besparen op uw elektriciteitsrekening. Barrie van blogsite Armondo deelt enkele tips met je.

1. Start met een elektriciteitsaudit

Voordat u begint met het implementeren van elektriciteitsbesparende gewoonten, is het belangrijk om een ​​algemeen beeld te krijgen van hoeveel elektriciteit u momenteel gebruikt. Om dit te doen, kunt u een online audittool gebruiken, een auditing-app downloaden of een professional vragen om het voor u te doen. Zodra u uw definitieve elektriciteitsaudit heeft, is het veel gemakkelijker om gebieden te identificeren waar u uw energieverbruik zou kunnen verminderen.

2. Wissel van energieleverancier

Een van de gemakkelijkste manieren om serieus op uw elektriciteitsrekening te besparen, is door van energieleverancier te veranderen. Door rond te shoppen voor de goedkoopste tarieven, kun je jezelf honderden euro's per maand besparen. Gebruik hiervoor een prijsvergelijkingswebsite om u te helpen het beste aanbod op de markt te vinden.

Om er zeker van te zijn dat u het best beschikbare abonnement heeft, kiest u voor een digitaal account, zodat u uw maandelijkse rekeningen online kunt beheren. Dit is vaak goedkoper omdat veel bedrijven kosten rekenen om u papieren rekeningen te sturen. Zorg er ook voor dat u uw energieleverancier regelmatig meterstanden stuurt, zodat zij u een nauwkeurig bedrag in rekening brengen.

3. Bedien je verlichting

Het zal geen verrassing zijn u eraan te herinneren dat het uitschakelen van het licht wanneer u een kamer verlaat, uw elektriciteitsrekening kan verlagen. U kunt echter meer doen dan alleen een schakelaar omdraaien om serieuze besparingen te realiseren. Een goede tip is om al uw gloeilampen te vervangen door energiezuinige compacte fluorescentielampen (CFL's), of beter nog, light-emitting diodes (LED's).

Hoewel een spaarlamp meer kost dan een standaard gloeilamp, zal hij na negen maanden gebruik zijn verliezen in energieverbruik hebben terugverdiend, dus alles wat hij u daarna bespaart, telt als winst. Een LED-lamp gaat echter nog verder. Een LED-lamp is niet alleen 75-85% energiezuiniger dan een standaard gloeilamp, maar gaat ook 15-25 keer langer mee!

Er is nog meer mogelijk

Dit is natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg. Er is zoveel mogelijk om energie te besparen. Veel kun je direct al toepassen. Ben je benieuwd naar alle andere tips? Lees ze hier.