Ergonomische werkplek is goede investering

Ergonomische werkplek is goede investering

Een werkplek die speciaal wordt afgestemd op de werknemer, dat lijkt een flinke investering. Toch is dit wel een verstandige keuze, omdat dit je als bedrijf uiteindelijk veel op gaat leveren. Waarom dit zo is? Je leest het hieronder!

Gemotiveerde werknemers

Als je werknemers kunnen beschikken over een ergonomische werkplek, zul je merken dat ze een stuk gemotiveerder zijn. Ze hebben geen last van hun rug, geen stijve spieren en ook geen pijnlijke gewrichten. Nieuwe projecten worden omarmd, fluitend wordt er een uurtje overgewerkt en medewerkers hebben veel voor elkaar over. Uiteindelijk zal hierdoor de productie toenemen en wordt het bedrijfsresultaat beter. Ook zullen medewerkers positief spreken over het bedrijf als ze kunnen beschikken over een fijne werkplek. Dat zorgt voor een positieve reputatie van het bedrijf.

Lagere kosten door minder uitval

Ergonomische werkplekken zorgen ervoor dat medewerkers geen klachten krijgen. Geen klachten betekent geen uitval. Hierdoor hoef je als bedrijf geen tijdelijke krachten in te huren of medewerkers over te laten werken. Dit laatste is overigens sowieso risicovol als je geen ergonomische werkplekken hebt, dan heb je namelijk kans dat de medewerkers die zich extra in moeten spannen, zich vroeg of laat ook ziek gaan melden. Nadeel van tijdelijke krachten is dat zij eerst nog ingewerkt moeten worden, door andere medewerkers die op dat moment niet productief zijn. Daarnaast heb je ook nog het risico dat een tijdelijke kracht het niet oppikt of het niet leuk vindt. Dit alles kun je voorkomen met ergonomische werkplekken. Bij Havic vind je een ruim assortiment ergonomische kantoormeubelen.

Minder verloop

Tevreden medewerkers hebben geen reden om weg te gaan. Tevreden zijn medewerkers wanneer ze een fijne werkplek hebben zonder fysieke klachten. Er zijn kantoormedewerkers die meer dan veertig uur per week op één werkplek doorbrengen, daar moet je als bedrijf goed voor zorgen. Minder verloop zorgt ervoor dat je meer ervaring en expertise opbouwt als bedrijf, hierdoor worden je producten of diensten meer waard. Aan de andere kant hoef je geen nieuwe mensen te werven als het verloop laag ligt. Geen personeelsadvertenties, geen sollicitatiegesprekken en geen inwerktijd dus. Dat scheelt flink in de kosten. Een ergonomische werkplek is een prima investering. Ga naar Havic-kantoormeubelen.be en kies hier de werkplek uit die bij jou past.