Hoofdkussen, belangrijk voor een goede nachtrust

Hoofdkussen, belangrijk voor een goede nachtrust

Een comfortabel en ondersteunend hoofdkussen is de sleutel tot een goede nachtrust, maar het vinden van het beste hoofdkussen voor u is geen eenvoudige taak met zoveel soorten kussens om uit te kiezen. Het goede nieuws is dat kussens zeer persoonlijk zijn, dus u kunt het veld verfijnen op basis van uw individuele voorkeuren voor materiaal en uw slaaphouding.

Als het op kussens aankomt, "is het belangrijk dat je nek 'neutraal' blijft", zegt dr. Niamish Baxi, een fysiotherapeut die zich richt op wervelkolomzorg en musculoskeletale geneeskunde in het Hospital for Special Surgery in New York. "Het mag niet naar voren worden gebogen, naar achteren worden gestrekt of worden gedraaid. Als je in deze posities bent, worden de gewrichten in je cervicale wervelkolom en de spieren eromheen belast." Om de hele nacht in de juiste positie te blijven, moeten zijslapers een dik, stevig kussen kiezen; buikslapers hebben een zachte, dunnere nodig; en rugslapers hebben iets daar tussenin nodig.

In de afgelopen jaren hebben de experts van het Textiellab van de Slaap academy meer dan 100 verschillende kussens getest die zijn gemaakt van materialen zoals dons, schuim, latex en fiberfill, evenals verkoelende kussens, organische kussens, kussens om nekpijn te genezen en kussens om te stoppen snurken. Al met al hebben we meer dan 3.500 datapunten beoordeeld tussen Lab en consumentenevaluaties thuis voordat we deze keuzes maakten. U kunt meer lezen over hoe we testen en hoe u uw perfecte kussen kunt kiezen onderaan dit artikel, maar eerst zijn hier de beste kussens die u kunt kopen voor uw meest comfortabele nachtrust:

Verschillende hoofdkussens, slaapkussen en neksteunkussens

- Donzen kussen

Traagschuim kussen

- Hoofdkussen

- Wollen hoofdkussen

- Bamboekussen

- Kapok hoofdkussen

- Slaapkussen

- Neksteun kussen

- Latex kussen

- Tencel slaapkussen

- Zijden hoofd kussen

Dit kussen is een ideale balans tussen zacht en stevig en is gevuld met een mix van stukken traagschuim en microvezelclusters die tegelijkertijd verrassend ondersteunend en zacht aanvoelen. Het is geschikt voor alle posities omdat het wordt geleverd met extra vulling die je thuis kunt toevoegen of verwijderen om je eigen perfecte hoogte te creëren. Wees voorzichtig wanneer u de vulling aanpast; het kan een beetje rommelig worden en het is niet iets dat je regelmatig opnieuw wilt doen.