Familierecht advocaat nodig?

Familierecht advocaat nodig?

Het overgrote deel van de Nederland komt minimaal een keer in zijn of haar leven in aanraking met een procedure binnen het familierecht. Dit kan onder meer een echtscheiding, alimentatie, naamswijziging, adoptie, erfenis of omgangsregeling met kinderen zijn. Een familierecht advocaat kan u juridisch advies geven over familierechtelijke kwesties, procedures voor u opstarten zoals een echtscheidingsprocedure of verweer voeren wanneer iemand een familierechtelijke procedure tegen u heeft opgestart.

Familierecht

Het familierecht is een omvangrijk rechtsgebied. Familierecht advocaten hebben specifieke kennis en ervaring op alle onderstaande gebieden en staan u bij met deskundig advies, begeleiding en indien nodig bij juridische procedures.

- Echtscheidingen

- Geregistreerd partnerschappen

- Alimentatie

- Huwelijkse voorwaarden (opstellen, wijzigen en controleren)

- Samenlevingscontracten

- Boedelverdelingen

- Gezag en omgang (ouderschapsplan en omgangsregelingen)

- Naamswijzigingen

- Vaderschap ontkenning en erkenning

- Adoptie

Zoekt u een familierecht advocaat?

Familierecht advocaten in Amsterdam kunnen u van juridisch advies voorzien of bijstaan in een rechtszaak. Doordat het familierecht zeer complex kan zijn, is een advocaat met actuele kennis van zaken en met de juiste specialisatie een vereiste. Door te kiezen voor een familierecht advocaat Amsterdam in uw directe omgeving voorkomt u reistijd en kosten. Bij Advocatenkantoren.nl heeft u de mogelijk om familierecht advocaten Amsterdam te vergelijken op basis van uurtarief, ervaring, profiel, specialisme en specialisatievereniging.

Is een familierecht advocaat verplicht bij een scheiding?

Als partners gehuwd zijn en willen scheiden, dan hebben ze altijd een advocaat nodig aangezien advocaten scheiding de enige zijn die een verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank kunnen indienen. Als beide partners bereid zijn om afspraken te maken over de gevolgen van de scheiding, kunnen ze ervoor kiezen om samen één scheidingsadvocaat te nemen. De advocaat-mediator begeleidt dan beide partners bij het maken van afspraken en het verloop van het scheidingsproces. Mochten beide partners er samen niet uitkomen dan moet een ieder een eigen echtscheidingsadvocaat in de arm nemen en een rechtbankprocedure beginnen.

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde familierecht advocaat voor uw scheiding in Amsterdam? Dan bent u bij Advocatenkantoren.nl aan het juiste adres. Het juridisch netwerk Advocatenkantoren.nl heeft betrokken en professionele scheidingsadvocaten voor u beschikbaar in Amsterdam en omstreken. Raadpleeg vandaag nog een advocaat van Advocatenkantoren.nl zodat u zeker weet dat u van deskundig advies wordt voorzien.