Hoe werken bluetooth oordopjes?

Hoe werken bluetooth oordopjes?

Ben jij benieuwd hoe draadloze oordopjes nou precies werken? Draadloze oordopjes zie je steeds meer verschijnen in het straatbeeld. Waar vroeger een draad noodzakelijk was tussen je mobiele telefoon en oordopjes is dit sinds de komst van bluetooth niet meer nodig. Je kunt je favoriete oordopjes namelijk draadloos verbinden met elk audio device die bluetooth heeft. Dit is prettig wanneer je bijvoorbeeld graag naar muziek luistert tijdens het sporten en geen hinder wilt van een draadje. Maar hoe werken bluetooth oordopjes precies? En kan je elk merk koppelen aan mijn smartphone? Er zijn voldoende vragen bij de werking van bluetooth oordopjes.

Hoe werken bluetooth oordopjes in de praktijk?

De technologie die verwerkt zit in oordopjes heet bluetooth en is een draadloos communicatie systeem. Maar hoe werken bluetooth oordopjes in de praktijk? Wanneer twee apparaten bluetooth ondersteunen kun je deze met elkaar verbinden en laten communiceren. Het ene apparaat is dan de zender en de ander de ontvanger. Zo kun de dus via bluetooth muziek naar je oordopjes zenden. Met bluetooth kun je veel meer dan alleen muziek streamen. Het is een manier van data communicatie en dit kan op verschillende manieren. Het grootste nadeel van bluetooth is de korte afstand. Met bluetooth moet je altijd een klein aantal meters binnen bereik blijven.

Ruim aanbod beschikbaar

Bij het kiezen van bluetooth earpods moet je rekening houden met een aantal dingen. Zo is het belangrijk om te weten waar je de oordopjes voor wilt gaan gebruiken en waarmee je ze wilt verbinden. Niet elke smartphone kan namelijk alle functies ondersteunen die verwerkt zit in de doppen. Het grootste verschil zit hem in het besturingssysteem van je smartphone, Android of iOS. Ben je fanatiek aan het sporten en wil je dan graag naar muziek luisteren? Dan zijn sport oordopjes een betere keuze. Deze kunnen beter tegen vocht, valleen minder snel uit je oor en zijn verder geoptimaliseerd voor sporters.

Hoe werken bluetooth oordopjes met meerdere apparaten?

Wanneer je je oordopjes tegelijk wilt verbinden met meerdere apparaten heb je bluetooth earpods nodig met een speciale technologie genaamd Multipoint Pairing. Multipoint Pairing maakt het mogelijk om ze te koppelen aan meerdere apparaten te gelijk, waardoor je snel kunt schakelen waarvoor je ze wilt gaan gebruiken.

Steeds betere kwaliteit en accuduur

Ook bij oordopjes staat de ontwikkeling niet stil. De geluidskwaliteit neemt na elke release toe. Dit komt niet alleen door de speaker die wordt gebruikt in de dopjes, maar ook door de gebruikte technologie. Zo is er speciaal voor bluetooth oordopjes - Advanced Audio Distribution Profile - in het leven geroepen. Een speciaal ontworpen bluetooth profiel die gebruikt wordt voor het verzenden en ontvangen van audio. Hoewel de meeste oordopjes relatief klein zijn gaan ze uren mee op een enkele acculading. Zo kun je tegenwoordig al 6 uur genieten van je favoriete muziek zonder dat je ze tussentijds hoeft op te laden.