Hoe zorg je ervoor dat iedereen tevreden is met een nieuw kantoor?

Hoe zorg je ervoor dat iedereen tevreden is met een nieuw kantoor?

Verhuizen is voor elk bedrijf een spannende stap. Niet alleen moet je de komende tijd wennen aan nieuwe procedures, ook krijg je te maken met veel meningen van werknemers die moeite hebben met wennen. Ben jij de gelukkige die de inrichting van het kantoor op zich mag nemen, dan begrijpen we goed dat je hierover met de handen in het haar zit. We geven je drie tips die jij kunt gebruiken om iedereen tevreden houden. Lees snel verder!

1. Vraag om feedback

Voordat je begint met de inrichting van het nieuwe kantoor, begin je door rond te vragen onder collega’s: wat bevalt er op het huidige kantoor en wat ontbreekt er nog? Je krijgt zo eenvoudig een idee van wat er wel- en niet moet terugkeren op het nieuwe kantoor, maar zorgt er ook gelijk voor dat je je keuzes kunt onderbouwen. Wanneer iemand op het nieuwe kantoor toch te klagen heeft, wijs je er simpelweg op dat de meerderheid dit niet nodig vond. Het is misschien een beetje gepuzzel, maar dat is juist het leuke van de taak.

2. Verschillende soorten ruimtes

Het lastige van het inrichten van een kantoor is dat iedereen een andere manier van werken heeft. Deze verschillende werkstijlen botsten soms wel met elkaar: de één houdt van veel sociaal contact tijdens werk, de ander houdt er juist van om zich terug te trekken en zich enkel op het eigen werk te focussen. Je lost dit op door focusrooms aan te brengen op je kantoor: in principe ligt de nadruk hier op een gezellige werkplek, maar degenen die gefocust willen werken kunnen zich nu ook eenvoudig terugtrekken.

3. Werk met een expert

Het is tijdens een ingewikkeld proces zoals de inrichting van een kantoor fijn om terug te kunnen vallen op een specialist. Hiermee kun je sparren om inspiratie op te doen, maar je werkt ook met iemand die ervaring heeft met deze inrichting en daardoor sommige knopen eenvoudig kan doorhakken. We stellen je graag voor aan Kato: een specialist op kantoorinrichting. Wil jij deze optie ervaren, neem dan zeker eens contact met ze op!

Succes!

En onthoud te allen tijde: jij bent degene die is uitgekozen om dit nieuwe kantoor in te richten, dus wees ook niet bang om zelf besluiten te nemen. Jij kunt dit!