In het voor- of najaar op vakantie in Andalusië

In het voor- of najaar op vakantie in Andalusië

Andalusië is een van de mooiste regio’s van Europa. Dit gebied in Zuid-Spanje kent een diverse geschiedenis, waardoor je hier veel mooie steden en bezienswaardigheden hebt. Ook voor zonvakanties en all-inclusive reizen is Andalusië erg populair. Dit is niet zo gek, want het is één van de warmste regio’s van Europa.

Andalusië ligt erg zuidelijk, dus de temperaturen kunnen hier hoog oplopen. Vooral in het binnenland is het erg warm, vaak wel boven de 40 graden Celsius. Aan de kust is het veel beter uit te houden, doordat je veel dichter bij het water bent. Wil je in het najaar op vakantie naar een warm land? Dan is Andalusië de perfecte regio. Veel mensen kiezen ervoor om in de winter te reizen naar verre landen, zoals Indonesië, Egypte of Turkije, maar in Zuid-Spanje kun je hier in deze tijd van het jaar dus ook goed terecht.

Stedentrips en rondreizen

Omdat Andalusië zo groot is, zijn er veel mooie steden die je kunt bezoeken. Zo heb je prachtige steden als Granada, Málaga en Córdoba, maar ook het bekende Sevilla ligt in Andalusië. Stedentrips zijn daarom erg populair in de regio. Vaak juist in het voor- en najaar, omdat het in de zomer voor veel mensen veel te warm is om de hele dag in een stad te wandelen. Warme temperaturen zijn heerlijk, maar 40+ graden is niet ideaal voor een actieve vakantie waar je veel wilt reizen.

Rondreizen worden ook vaak gemaakt in Andalusië. De regio heeft namelijk veel leuke, kleinere dorpen en een mooie natuur. Daarom is het leuker om dit zelf te kunnen ontdekken met een auto. Zo heb je in Andalusië ook de bekende witte dorpjes. Deze dorpen zijn allemaal wit geschilderd, om het zonlicht te kunnen weerkaatsen. Ook voor rondreizen is het beter om in het voor- of najaar te reizen.

Zonvakanties

Toch liever een zonvakantie boeken aan het strand, of all-inclusive op een resort? Als je binnen Europa wilt blijven, is Andalusië waarschijnlijk de beste regio om zo’n vakantie te boeken. In het voor- en najaar kan het hier nog redelijk warm worden. Vaak minstens wel rond de 20 graden, met wat geluk boven de 25 graden. Dit is natuurlijk een stuk prettiger dan het natte, vieze weer in Nederland rond deze tijd. Zonvakanties kun je daarom vrijwel het hele jaar boeken in Zuid-Spanje.