Kies jij voor een kersttrui?

Kies jij voor een kersttrui?

Is het je weleens opgevallen dat steeds meer mensen een kersttrui dragen? In de aanloop naar het kerstfeest toe, maar ook tijdens de kerstdagen? Wist je trouwens, dat ook steeds meer bedrijven een ‘foute kersttruien dag’ houden? Misschien heb je er weleens over getwijfeld om ook een foute kersttrui aan te schaffen. Hieronder hebben we een aantal redenen op een rijtje gezet, waarom dit eigenlijk een heel goed idee is. Nieuwsgierig geworden? Hier komen deze redenen!

Gezelligheid

Stel je voor dat ze bij jou op het werk ook komend jaar een ‘foute kersttruien dag’ gaan organiseren. Of dat vrienden bedenken om dit kledingstuk aan te trekken bij de eerstvolgende borrel, dan wil je toch ook gewoon gezellig mee kunnen doen? Misschien ben jij degene wel die het initiatief neemt (als je tenminste een kersttrui in de kast hebt hangen) om zo’n ‘foute kersttruien dag’ te organiseren op je werk. Of misschien ben jij wel degene die het eerstvolgende vriendenuitje moet regelen, dan weet jij wel wat het thema wordt. Dat wordt beregezellig!

Grappig

Lachen zorgt voor ontspanning en ontspanning verlaagt weer het stressniveau. Misschien heb je wel een drukke baan, waar ook de nodige stress bij komt kijken. Het dragen van een kerstrui werkt gegarandeerd op de lachspieren, van jezelf, maar ook van collega’s. Je zult merken dat het dragen van een kersttrui dus ook nog eens ontspannend zal werken. Reden te meer om op je werk voor te stellen, om één dag in je het jaar allemaal een foute kersttrui te dragen. Je zult merken dat sommige ‘gespannen’ collega’s, opeens heel gezellig kunnen zijn. En als je directeur een kersttrui met een lachend rendier erop draagt, dan breekt dit natuurlijk meteen het ijs!

Verbinding 

Als iedereen tijdens een bepaalde gelegenheid een foute kersttrui draagt, zorgt dit meteen voor verbinding. Je hebt niet dat iemand in zijn T-shirt komt en de ander in een driedelig pak op zo’n gelegenheid, dit biedt heel veel voordelen. Doordat iedereen hetzelfde draagt, ontstaat er meteen verbinding. Je zult merken dat je nu wel met die stugge oom gaat praten op een verjaardag en die blijkt eigenlijk best heel leuk te zijn. Of misschien durf je nu wel op werk op je manager af te stappen, met dat idee waar je al lang mee rondloopt. Een kersttrui biedt dus ook nog eens heel veel kansen!