Natura uitvaartverzekering, wat zijn de voordelen?

Natura uitvaartverzekering, wat zijn de voordelen?

Vind je het prettig dat je nabestaanden weinig werk hebben aan je uitvaart? Dat ze zich kunnen richten op de herinneringen en het verdriet? Een natura uitvaartverzekering is in dit geval ideaal. Bij een naturaverzekering bepaal je van tevoren welke diensten er uitgevoerd moeten worden, bovendien hoeven nabestaanden zich ook geen zorgen te maken over de administratieve afwikkeling, dit wordt in zijn geheel door de verzekeraar opgepakt. Kies jij ook voor een natura uitvaartverzekering?

Dienstenpakket samenstellen

Vind je het prettig dat een uitvaartondernemer het voortouw neemt bij het regelen van de uitvaart? Dit kun je vast laten leggen bij een natura uitvaartverzekering. Ook kun je vooraf vast laten leggen dat al het rouwvervoer wordt geregeld, welke kist je precies wilt en hoe het rouwwerk eruit moet komen te zien. Ook kun je aangeven welke bloemen je wilt en welke muziek er tijdens de dienst gedraaid moet worden. Door een dienstenpakket op maat samen te stellen doe je nabestaanden een plezier; zij hebben er geen werk meer aan. Maar ook doe je jezelf er een plezier mee; je weet namelijk zeker dat de uitvaart zal verlopen zoals jij dit in je hoofd hebt.

Natura uitvaartverzekering is ontzorgen

Als nabestaanden na het overlijden veel moeten organiseren, is dit vaak vervelend. In een korte tijd moeten er dan veel zaken geregeld worden, waar mensen vaak geen kennis van hebben. Los daarvan, kan het kostenplaatje ook nog eens aanzienlijk zijn. Een gemiddelde uitvaart kost in Nederland achtduizend Euro. Dat is veel geld als nabestaanden dit opeens op moet hoesten. Met een natura uitvaartverzekering ontzorg je de nabestaanden feitelijk twee keer; ze hoeven niets te regelen en ook nog eens niets te betalen. Ideaal toch?

Jouw kosten jouw invulling

Als je de kosten voor de uitvaart moet betalen, mag je natuurlijk ook zelf de invulling hiervan bepalen. Dat is een extra voordeel van de natura uitvaartverzekering; je kunt ruim voor tijd invulling geven aan je eigen uitvaart. Vind je het belangrijk dat er met rouwauto’s wordt gereden van een bepaald automerk? Lijkt het je leuk dat er een zangeres live komt zingen tijdens je afscheid? Wil je dat jouw as wordt uitgestrooid op een belangrijke plek voor jou? Het kan allemaal vooraf worden vastgelegd bij een natura uitvaartverzekering.