Top 5 leukste podcasts, hier voor je op een rij!

Top 5 leukste podcasts, hier voor je op een rij!

Je hoort er tegenwoordig iedereen over; het beluisteren van een postcast. Ben jij iemand die altijd wat later aanhaakt, maar dan vervolgens wel heel enthousiast over iets nieuws is? Dan is de kans groot dat jij de podcast ook gaat omarmen! Benieuwd wat een podcast eigenlijk precies is en welke podcast voor jou interessant kan zijn? Hieronder kun je alles lezen over de podcast en hebben we ook nog eens een top 5 voor je samengesteld. Interessant toch?

Audio-opname

Een interessante vraag; wat is een podcast? Een podcast is feitelijk een audio-opname die online wordt gezet. Om deze te beluisteren kun je deze vervolgens streamen of downloaden. Een podcast kan bestaan uit een losse opname over een bepaald onderwerp, maar kan een terugkerende podcast zijn die bijvoorbeeld iedere dinsdag online wordt gezet. Het is ook nog mogelijk dat een podcast uit een serie bestaat, bijvoorbeeld tien afleveringen. De onderwerpen waarover een podcast kan gaan, zijn divers. Denk hierbij aan sport, koken, maar ook specifieke onderwerpen zoals bijvoorbeeld het milieu of de misdaad.  

Voordelen van een podcast

Het grote voordeel van een podcast is dat je de opname kunt luisteren, wanneer jij wilt. Zit je vaak uren per week in de auto? Dan is het beluisteren van een podcast ideaal. Reis je veel met het openbaar vervoer? Vlieg je de hele wereld rond en moet je vaak wachten op luchthavens? Het beluisteren van een podcast kan altijd en overal! Als je wel van wat verdieping houdt, is een podcast ook ideaal. Ook als je fan bent van een bepaald persoon en je niet genoeg hebt aan zijn/haar televisieoptredens, dan is een podcast van deze persoon ook een aanrader.

Top 5

Als je wilt gaan voor kwaliteit is het raadzaam om te starten met gewaardeerde podcasts, dan weet je zeker dat je een goede start maakt. Hou je van koken en eten? Ga dan voor de podcast van Yvette van Boven en Teun van de Keuken. Hier kun je alles horen over eten en het bereiden hiervan. Liever gaan voor humor en lachen? Ga dan voor de komediepodcast Comedy Bang! Bang!’. Vind je het interessant om meer te weten over een specifiek persoon, zoals de zakenman Gerard Sanderink, bekend van zijn bedrijven Strukton en Centric? Luister dan de podcast ‘Achter gesloten deuren’. Meer weten over de oorlog in Oekraïne? Wekelijks praat Jelle Brandt Corstius je bij in de podcast ‘Voordat de bom valt’.  Nieuwsgierig over hoe het leven in een sekte eraan toe gaat? Beluister dan de podcast ‘Een soort god’. Voor welke podcast ga jij?

Meer weten

Wil je naast informatie over wat precies een podcast is, over nog veel meer dingen meer weten? Misschien wil je wel antwoord op de vraag: wat is een dm? Antwoord op deze vraag en nog veel meer vragen, kun je via deze link online vinden. Altijd handig om even iets op te zoeken!