Wanneer kun je het beste last minute boeken?

Wanneer kun je het beste last minute boeken?

Wil je op last minute nog een vakantie boeken? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. In welke gevallen is een last minute vakantie een goede keuze? Hoe ver van te voren moet je boeken? En hoe werkt een last minute reis nou precies? Al jouw vragen over last minute vakanties beantwoorden wij in dit artikel.

Waarom zijn last minute vakanties zo goedkoop?

Het idee achter last minute aanbiedingen, is dat je vakantie koopt die op het laatste moment nog niet verkocht zijn. Je koopt dus plaatsen in vliegtuigen, hotels en resorts, die anders leeg zullen zijn. Hierdoor gaat de prijs omlaag, omdat reisorganisaties en andere partijen hier graag nog geld aan willen verdienen. Een last minute vakantie is dus voordelig voor jou, maar ook voor hen.

Wanneer boek je last minute?

Of een last minute vakantie geschikt is voor jou, hangt af van verschillende factoren. Als je last minute boekt, heb je vaak wat minder keuze qua bestemmingen, hotels en resorts. Je boekt immers vakanties die nog beschikbaar zijn. Ben jij flexibel en zijn er veel locaties waar je nog eens naar toe zou willen gaan? Dan is een last minute ideaal. Je vertrek met een last minute wel binnen een paar weken. Jouw planning moet dus wel even leeg zijn, of je moet flexibel zijn qua school of werk.

Wil je nog eerder vertrekken? Dan zijn er altijd nog super last minute reizen. Dit zijn vakanties die je binnen een paar dagen kan boeken. Dit is ideaal als er ineens last minute vrij komt in jouw agenda of wanneer je spontaan zin hebt in een heerlijke vakantie.

Hoe ver van te voren kan ik last minute boeken?

Dit ligt helemaal aan de beschikbaarheid van jou en de aanbiedingen die je kunt vinden. Als je last minute wilt boeken voor een populaire bestemming in het hoogseizoen, moet je hier snel bij zijn. Een last minute vakantie boek je meestal minimaal twee weken van tevoren. Heb je last minute zin in een vakantie? Vergelijk dan online verschillende last minute aanbiedingen. Zo vind je de mooiste vakanties, in de mooiste steden of landen, voor de goedkoopste prijzen. Geniet van lage prijzen en een snelle vertrekdatum. Boek ook last minute en geniet binnen enkele dagen of weken van de zon!