Voor welke broker kies jij?

Voor welke broker kies jij?

Heb je besloten om te gaan beleggen? Dat is een zeer verstandige keuze, want met de huidige spaarrente, groeit je vermogen niet als je niets doet. Beleggen kun je zelf doen, maar het is wel zo verstandig om dit te doen bij een broker. Een broker is een tussenpersoon die je een platform aanbiedt, waarop je kunt handelen. De daadwerkelijke transactie wordt door de broker afgehandeld, zodat je zeker weet dat dit correct verloopt. Maar welke broker past nu eigenlijk het beste bij jou? Wij hebben hieronder een aantal goede tips voor je, zodat jij hierachter kunt komen. Lees je mee?

Waar wil je in gaan beleggen?

Voordat je kunt gaan afwegen welke broker er nu het beste bij je past, is het verstandig om eerst voor jezelf vast te stellen, wat je doelen zijn als het om beleggen gaat. Wil je gaan beleggen in aandelen? Obligaties? Van plan om wat met valuta te gaan doen? Ook kun je ervoor kiezen om te gaan handelen in goud of zilver. Je leest het; er zijn heel veel mogelijkheden om te beleggen!

Kiezen van een broker

Als je online gaat zoeken, zul je een aantal brokers tegenkomen. Zo kun je onder andere kiezen voor bijvoorbeeld Mexem, Saxobank of Lynx. Ook zou je kunnen voor De Giro of eToro, hieronder kun je lezen wat bijvoorbeeld de verschillen zijn tussen deze twee populaire brokers. Het is belangrijk om een keuze te maken op basis van je eigen profiel. Waar wil je in beleggen? Waarom wil je eigenlijk in beleggen? Vind je het belangrijk om steeds beter te worden in beleggen, of wil je gewoon de goedkoopste broker uitkiezen? Als het laatste het geval is, is het belangrijk om de kostensoorten met elkaar te vergelijken per broker. Zo betaal je bij de ene broker bijvoorbeeld meer transactiekosten dan bij een andere broker. Je kunt overigens kiezen voor verschillende ordertypes bij het beleggen, ook per order worden er transactiekosten in rekening gebracht. De kosten per transactie, zijn verschillend per broker. Belangrijk om hier goed naar te kijken dus!

De Giro versus Lynx

Benieuwd naar LYNX vs DEGIRO? Zo is beleggen bij De Giro goedkoper als we kijken naar de transactiekosten. Hier komt bij dat De Giro gebruikersvriendelijk is dan Lynx, aan de andere kant heeft Lynx weer een groter aanbod aan diensten, je kunt hier bijvoorbeeld beleggen bij meer dan 100 beurzen, bij De Giro is dit overigens mogelijk bij 50 beurzen, ook een groot aantal. Je leest het; het is de moeite waard om de verschillen goed te onderzoeken, zodat jij de jouw broker uit kunt kiezen, die het beste bij je past!