Vraag naar laadpalen op kantoor neemt toe door einde thuiswerkadvies

Vraag naar laadpalen op kantoor neemt toe door einde thuiswerkadvies

Heb jij door corona lang thuis moeten werken? Als je weer naar kantoor kunt, heb je misschien gemerkt dat er sinds kort een laadpaal staat voor elektrische auto’s. Sinds het begin van corona is het aantal elektrische auto’s in Nederland flink toegenomen. Nu iedereen weer naar werk kan, hebben deze mensen natuurlijk een plek nodig om deze auto op te laden.

Steeds meer elektrische auto’s

Afgelopen jaar was de hoeveelheid elektrische auto’s in Nederland ongeveer 3%. Dit percentage neemt al lange tijd alsmaar toe. Het aantal elektrische auto’s is de 300.000 dus al gepasseerd. Door deze toename aan elektrische auto’s, is de vraag naar meer laadpalen op kantoor ook een stuk groter geworden. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om een laadpaal te laten neerzetten.

Waarom elektrisch rijden?

De reden dat steeds meer mensen ervoor kiezen om elektrisch te rijden, is vooral omdat het erg voordelig kan zijn. Rijden in een elektrische auto is een stuk beter voor het milieu, maar het kan ook schelen voor je portemonnee. Je hebt namelijk veel minder onderhoud bij een elektrisch voertuig en het opladen is goedkoper. Ook heb je voordelen bij de belastingdienst, omdat je veel zuiniger en duurzamer bezig bent. Niet alleen kopen veel meer mensen elektrische voertuigen, veel mensen kiezen er ook voor om er een te leasen. Dit kan zowel zakelijk als privé.

Het is ook een stuk minder nadelig geworden om te kiezen voor een elektrische auto. Voorheen kon het soms moeilijk zijn om oplaadpunten te vinden. Ook duurde het opladen erg lang en je kon niet lang rijden met een volle accu. Tegenwoordig werken elektrische auto’s steeds beter. Ook de infrastructuur eromheen is steeds groter en toegankelijker. In Nederland zitten er dus weinig nadelen aan het kiezen voor een elektrisch voertuig. Als je vaak naar het buitenland reist voor werk of op vakantie, kan het wel vervelend zijn. Niet in ieder land zijn ze namelijk even ver als hier.

Opladen op kantoor

Is er bij jouw werk nog geen laadpaal voor elektrische auto’s? Dan kun je hiervoor online een offerte aanvragen. Op internet kun je even opzoeken wat er allemaal bij komt kijken en wat de kosten van een laadpaal op kantoor zijn. Je auto op werk kunnen opladen is natuurlijk wel zo handig.