Waar moet een zakelijke website aan voldoen?

Waar moet een zakelijke website aan voldoen?

Een zakelijke website is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van ieder bedrijf. Je wilt natuurlijk dat deze website er representatief uitziet en aan alle eisen voldoet. Maar wat zijn nu precies de eisen waaraan een zakelijke website moet voldoen? Wat moet je allemaal vermelden op de site? Hoeveel informatie moet je geven en waar moet je verder nog op letten? In dit artikel bespreken we de kenmerken van een succesvolle bedrijfswebsite.

Ondernemingsplan

Een zakelijke website is bedoeld om je te helpen bij het opzetten van je bedrijf of product. Hierin stel je vast hoe je jouw zaak wilt presenteren en klanten wilt aantrekken. Een belangrijk onderdeel van een succesvolle website is dus het bedrijfsplan. Dit is het document waarin je beschrijft wat je wilt bereiken met de site, welke doelgroep je wilt aanspreken en hoe je dit gaat doen. Een bedrijfsplan zorgt ervoor dat je focus houdt en niet gaat zwerven in allerlei verschillende richtingen.

Heb je een duidelijke doelgroep voor jouw dienst of product? Dan kun je dit meenemen in de tekst en het design van de site. Als je vooral te maken hebt met jongeren, dan moet je een andere omgangstaal gebruiken dan als jouw doelgroep ouderen zijn.

Merk, huisstijl en logo

Belangrijk bij het ontwerpen van je site, is dat hierin de identiteit van je bedrijf of product in wordt verwerkt. Dit zorgt voor herkenbaarheid en zorgt ervoor dat bezoekers weten met wie ze te maken hebben. Zorg er dus voor dat je bedrijfsnaam en logo op een duidelijke plek op de site staan. Heb je bepaalde kleuren, vormen of stijlkenmerken die typerend zijn voor je bedrijf? Neem deze dan vooral mee in de website.

Informatie overbrengen

Bij het maken van een bedrijfswebsite is het verleidelijk om zoveel mogelijk tekst te plaatsen. Je wilt echter niet dat mensen afhaken en zoeken naar een ander bedrijf. Daarom moet je proberen jouw product of dienst zo kort maar krachtig te beschrijven. Is jouw bedrijf nog onbekend bij veel mensen, of lever je een ingewikkelde dienst? Dan kun je hiervoor een (geanimeerde) bedrijfsfilm laten maken. Zo kun je op een leuke manier informatie overbrengen aan de mensen die op jouw site komen. Voor het maken van zo'n video kun je de hulp inschakelen van animatiestudio Donker Media, of je kunt zelf een kort filmpje maken waarin je uitleg geeft.