Waar moet je op letten bij het kiezen van professioneel klimmaterieel?

Waar moet je op letten bij het kiezen van professioneel klimmaterieel?

Indien je als professional voor werkzaamheden de hoogte in moet, is het gebruik van het juiste klimmaterieel erg belangrijk. Het verschilt per klus welk klimmaterieel het meest geschikt is. Om te bepalen of een rolsteiger, ladder of trap het meest geschikt is, is het verstandig om met onderstaande punten rekening te houden.

Langdurige werkplek v.s. tijdelijke oplossing

Een belangrijke factor die meespeelt in het beslissingsproces is hoelang er op hoogte gewerkt moet worden tijdens de werkzaamheden. Er zijn namelijk regels verbonden aan het gebruik van klimmaterieel. Deze regels gelden niet voor particulier gebruik. Voor professioneel gebruik is een ladder of een trap niet bedoeld om lang op te werken. In dat geval is de inzet van een rolsteiger beter. Het is ook verplicht om een zo veilig mogelijke oplossing te gebruiken. Wat betreft ladders mag er per persoon maximaal 1 uur per dag op een ladder gewerkt worden. Bij een trap is dit maximaal 2 uur per persoon per dag.

Belastbaarheid

Het is niet toegestaan om met meer dan 10 kg aan bijvoorbeeld gereedschap een ladder of trap te betreden. In dit geval zal er dan echt voor een andere oplossing gekozen moeten worden die veiliger is.

Ladders en trappen zijn dus een goede tijdelijke oplossing voor werkzaamheden op hoogte. Zolang dit maar lichte werkzaamheden zijn en er geen veiligere oplossing zoals een rolsteiger mogelijk is. Het gebruiken van rolsteigers waar mogelijk is vaak de beste keuze. De kans dat je hier vanaf valt is namelijk kleiner dan van een ladder of trap. Dit maakt het dus zeker veiliger. Verder zitten er nog twee andere voordelen aan het gebruik van een rolsteiger. Een rolsteiger hoeft namelijk niet zo vaak verplaatst te worden, omdat het werkoppervlak veel groter is. Het grote werkoppervlak biedt ook de ruimte om gereedschap en andere spullen neer te zetten.

Kwaliteit en levensduur

Wanneer het helder is of je het beste een ladder, trap of rolsteiger kan gebruiken, is het belangrijk dat je bij het aanschaffen kijkt naar de kwaliteit van het product. Een goede kwaliteit zorgt ervoor dat het klimmaterieel altijd betrouwbaar aanvoelt en veilig te gebruiken is. Verder moet het ook van goede kwaliteit zijn om een lange levensduur te kunnen garanderen. Een ladder, trap of rolsteiger moet namelijk een leven lang mee kunnen gaan.

Het assortiment van layherrolsteigers.com bestaat uit de veiligste en beste kwaliteit ladders, trappen en rolsteigers! Zo ben je er dus altijd zeker van dat je het beste klimmaterieel hebt voor jouw klus.