Waarom kiezen voor crypto belegging?

Waarom kiezen voor crypto belegging?

Cryptocurrency (afgekort ‘crypto’) wordt steeds populairder. Crypto staat voor digitale valuta, ofwel online betaalmiddelen. Een bekend voorbeeld van een cryptocurrency is de Bitcoin, maar hiernaast worden Ethereum en Ripple ook steeds bekender. De ontwikkelingen rondom het Coronavirus hebben ervoor gezorgd dat steeds meer mensen hun aankopen doen via het internet. Ook bedrijven doen steeds meer zaken online. De vraag naar stabiele, betrouwbare digitale valuta is hiermee ook sterk toegenomen, wat een positieve invloed heeft op de koers en dus het rendement. Beleggen in crypto, ook wat voor jou?

Veilige en betrouwbare investering

Tegenwoordig zijn er duizenden vormen van cryptocurrencies. Dit is met name begonnen nadat de Bitcoin een aantal jaren geleden een extreme groei doorbracht. Op het moment dat de Bitcoin werd gelanceerd, was er veel kritiek op deze digitale munt. Het zou onbetrouwbaar zijn, niet veilig genoeg en veel mensen waren ervan overtuigd dat deze digitale munt snel weer zou verdwijnen. Het tegendeel is waar. De betrouwbaarheid nam snel toe, net als de veiligheid en het vertrouwen in de munt. Sterker nog; digitale valuta zoals de Bitcoin wordt juist steeds meer ingezet om online mee te betalen. De beveiliging van digitale valuta blijft toenemen, waardoor jij als (startende) belegger prima kunt vertrouwen op een veilige investering.

Start met beleggen in crypto

Voor de startende belegger is crypto ideaal. Je kunt namelijk al met een laag bedrag starten en je kunt ervoor kiezen om je kansen te spreiden. Bijvoorbeeld door je geld te beleggen in verschillende digitale valuta. Naast de Bitcoin kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor andere digitale valuta zoals Ripple, Ethereum en Monero. Voordat je je geld in cryptocurrencies steekt, is het verstandig om eerst zoveel mogelijk kennis op te doen over de markt en verschillende mogelijkheden. De cryptomarkt is namelijk extreem volatiel wat voor een cryptokoers zelfs neer kan komen op een 10% stijging of daling op één dag.

In cryptocurrencies beleggen kan via een broker. Brokers zijn tussenpersonen tussen jou en de beurs welke de jouw handeling op de beurs uitvoeren. Naast het daadwerkelijk handelen in de crypto's zelf, bieden vele CFD brokers ook de mogelijkheid om door middel van een CFD contract met een cryptocurrency te handelen. Hierbij maak je gebruik van een hefboom waarbij je of erg veel winst of erg veel verlies kunt maken. Dit is dus een erg risicovolle mogelijkheid. Online kun je veel informatie vinden over deze vorm van beleggen maar ook het beleggen in crypto zelf, bijvoorbeeld over de termen of technieken die worden gebruikt bij het handelen in crypto. Maak hier gebruik van en vergelijk ook verschillende aanbieders (brokers) van zulke mogelijkheden omdat ze veel kunnen verschillen in kosten, analysemogelijkheden en andere tools.

Bereid jezelf goed voor

Door jezelf te verdiepen in de wereld van de crypto, weet je vooraf precies waar je aan begint. Het is een interessante markt, waar iedere dag wel iets opvallends gebeurt. Hiermee is het niet alleen een aantrekkelijke manier om een goed rendement te behalen, het is ook nog eens spannend en leerzaam. Voordat je begint dien je wel op de hoogte te zijn van crypto nieuws en jezelf te verdiepen in de achtergronden. Hiermee maak jij straks een vliegende start.