Welke landen horen er bij het Nederlands Koninkrijk?

Welke landen horen er bij het Nederlands Koninkrijk?

Er zijn een aantal landen die horen bij het Nederlands Koninkrijk. Dit zijn Nederland, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Deze week gaan we inhoudelijk in op het eiland Sint-Maarten. We vertellen u graag meer over dit eiland wat onderdeel is van het koninkrijk der Nederlanden.

Het eiland Sint-Maarten

Het Nederlands Koninkrijk bestaat uit meerdere landen. Sint-Maarten is er één land van. Het eiland telt bijna zo’n 43.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 34 vierkante kilometer. Het eiland ligt gelegen in de Caribische Zee. Ga je meer naar het westen? Dan vind je Puerto Rico. Ten zuiden vind je Barbados, Guadeloupe, Antigua en Barbuda. Ben je opzoek naar andere delen van het Koninkrijk der Nederlanden? Die zijn een paar honderd kilometer verder te vinden. Het gaat hier om de landen Aruba en Curaçao.

Het klimaat op het eiland

Wil je genieten van een heerlijke zonvakantie? Dan is Sint-Maarten een uitstekend land. Het eiland geeft een complete rust. Het gehele jaar door kun je op het eiland genieten van hoge temperaturen. Dit komt door het klimaat dat het bijzonder aangenaam maken. In de winterperiode is het er ook heerlijk warm. Het land heeft een erg gunstig klimaat, zeker als we deze vergelijken met Nederland.

Wat is de hoofdstad van Sint-Maarten?

Philipsbrug is de hoofdstad van Sint-Maarten. In deze stad wonen de meeste inwoners van het land Sint-Maarten. Het aantal inwoners is moeilijk in te schatten omdat de meeste illegaal zijn.

Sint-Maarten heeft twee delen

Sint-Maarten bestaat uit twee delen. Het Franse deel en het Nederlandse Deel. Het Franse deel kun je vinden in het Noorden van Sint-Maarten. Het overige van het eiland bestaat uit het Nederlandse deel.

Wat kun je allemaal doen op Sint-Maarten?

Sint-Maarten is steeds populairder geworden met de jaren. Er zijn genoeg bezienswaardigheden om te doen op Sint-Maarten. Lees meer op Sint-Maarten.nl.

Steden in Nederland

Nederland is ook een deel van het Nederlands Koninkrijk. In Nederland zijn voldoende bezienswaardigheden om te bezoeken. Voornamelijk de vele steden. De belangrijkste steden van Nederland zijn: Doesburg, Middelburg, Nijmegen, Den Bosch, Vlissingen, Rotterdam, Groningen, Delft en Amsterdam. Bij de verschillende steden in Nederland is weer wat anders te zien, te horen en te beleven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan museum, fabriek, kerken etc.