Zijn er overeenkomsten tussen Düsseldorf en Thessaloniki?

Zijn er overeenkomsten tussen Düsseldorf en Thessaloniki?

Düsseldorf en Thessaloniki kun je totaal niet met elkaar vergelijken. Maar beide hebben bijzondere plekken en bezienswaardigheden die je zeker weten niet wilt missen en hebt kunnen bezoeken. Het klimaat is bij beide plaatsen anders.

Thessaloniki

Het weer in Thessaloniki is niet altijd even goed te noemen. Het is in Thessaloniki alleen lekker in de maanden juni tot en met september. Tijdens die periode is het erg warm en valt de hoeveelheid regen enorm mee. In de wintermaanden is het best koud en nat in Thessaloniki. Je kunt het weer in Thessaloniki niet vergelijken met andere delen van Griekenland. Dit komt door de ligging van Thessaloniki. Als je wilt genieten van een zonvakantie in Thessaloniki. Je kunt in de zomer het meeste genieten van de zon.

Wat is het klimaat in Thessaloniki?

Thessaloniki ligt meer Noordelijk. Hierdoor zijn de winters erg koud. Dit komt door het mediterraan klimaat. In dit klimaat komen warme zomers en koude winters voor. Er valt heel veel regen in het najaar, de winter en het vroege voorjaar. Hierdoor valt de hoeveelheid regen opvallend op bij Thessaloniki.

Düsseldorf?

Düsseldorf ligt gelegen aan de Rijn aan de zuidkant van het roergebied. Het is de hoofdstad van Noordrijn. Er is voldoende te ondernemen in Düsseldorf. Als je er een paar dagen even tussenuit wilt, dan is Düsseldorf zeker aan te raden.

Wat is er allemaal te doen in Düsseldorf

Er is genoeg te beleven in Düsseldorf. Er zijn enkele bezienswaardigheden die je zeker bezocht moet hebben als je in Düsseldorf bent. We zullen er 2 bespreken. Vanaf de Rheinturm de stad bekijken? Wil je Düsseldorf goed in je opnemen? Dan kun je ervoor kiezen om het hoogste gebouw van de stad te beklimmen, de Rheinturm.

Winkelen op de bekendste winkelstraat van Düsseldorf

De bekendste winkelstraat van Düsseldorf is de Koningsallee. Deze winkelstraat is te vergelijken met de P.C. Hoofdstraat van Amsterdam. In de bekendste winkelstraat van Düsseldorf zitten de meest chique winkels in overvloed en designer shops. Het is dus zeker niet de goedkoopste winkelstraat van Düsseldorf.

De overeenkomsten tussen Dusseldorf en Thessaloniki zijn beperkt. De enige overeenkomst die we kunnen vinden is een populaire boulevard.