Zo raak je de overtollige kilo’s van de feestdagen kwijt

Zo raak je de overtollige kilo’s van de feestdagen kwijt

Na de feestdagen is het altijd weer schrikken als je op de weegschaal staat. Tijdens de feestdagen heb je misschien nog het gevoel dat het allemaal wel meevalt met je gewicht. Lekker gourmetten, wijntje erbij, eigenlijk heb je het tijdens die feestdagen niet eens zo door dat je flink groeit. Maar opeens zit toch die broek wat strakker en valt dat buikje toch wel op in die strakke trui. Geen paniek. Want die overtollige kilo’s kun je snel en gemakkelijk weer kwijtraken. Hoe? Dat lees je hier!

Afvallen zonder dieet

Er zijn vast een aantal gezonde gerechten waar jij dol op bent. Schrijf deze op en maak hiervoor een weekplanning wat je wanneer gaat eten. Je zult zien dat je een heel eind komt met jouw gezonde gerechten. Als je jouw favoriete gerechten gevarieerd eet, krijg je waarschijnlijk genoeg gezonde voedingsstoffen binnen, maar heb je geen honger meer. En dat is precies waar het om gaat als je af wilt vallen; gezond en genoeg eten, zodat je geen behoefte meer hebt aan ongezond voedsel. Afvallen wordt hierdoor een fluitje van een cent.

Afwisselende levensstijl

Veel mensen hebben een levensstijl die erg eentonig is. Niet alleen qua voeding, maar ook qua dagindeling en beweging. Doorbreek deze levensstijl en ga het eens heel anders doen. Ga op de fiets naar de supermarkt, breng je kinderen eens lopend naar school en wandel eens een flink stuk. Je zult merken dat deze afwisseling je vrolijker maakt en je valt er nog vanaf ook. Dat geldt ook voor je voeding, zorg voor voldoende afwisseling, eet wat je lekker vindt (gezond eten) en varieer dit door de week heen. Het gaat je zeker bevallen.

Gourmetten zonder aan te komen

Met kerst gourmetten is natuurlijk heerlijk. Lekker veel vlees, vis en dat het liefste met een lekkere saus. Gourmetten is en blijft gezellig en dat is precies de reden waarom je dat ook gewoon moet blijven doen, ook na de kerst. Maar je kunt ook gezond gourmetten. Door bijvoorbeeld naast vlees en vis, ook veel groente op tafel te zetten. Je zult zien dat je net zo van het gourmetten geniet, maar je blijft er wel een stuk slanker bij. Gourmetten kan dus ook gezellig en gezond zijn!