De effecten van Salvia divinorum

De effecten van Salvia divinorum

De plant Salvia divinorum, dankt zijn naam aan het Latijnse ‘salvere’, dit betekent letterlijk ‘gezond zijn’ of ‘beter voelen’. De kruiden van de Salvia werden eeuwen geleden al gebruikt om zieken te genezen, maar ook ingezet bij rituelen. De kruiden werden gaandeweg ook steeds meer gebruikt, omdat mensen de effecten van de kruiden gewoon erg prettig vonden. En dat gebeurt tot op de dag van vandaag nog steeds. Ga jij ook genieten van de Salvia kruiden?

Salvia divinorum

Salvia divinorum werd als plant ooit ontdekt in Mexico. Je kunt deze plant herkennen aan zijn typische, holle vierkante stelen. Maar ook aan zijn fraaie witte / paarse bloemen en zijn felle bladeren. Deze bladeren vallen overigens extra op, omdat ze groot van formaat zijn.

Effecten Salvia kruiden

Salvia kruiden zijn populair vanwege uiteenlopende effecten. Er zijn mensen in de wereld die kiezen voor deze kruiden omdat ze hiermee graag hun spiritualiteit willen verkennen. Je zou ermee uit je lichaam kunnen treden, wat voor veel mensen een bijzondere ervaring is. Daarnaast kan een effect van Salvia kruiden ook zijn dat je er extreem geconcentreerd van wordt, of juist heel ontspannen. Mogelijk effect zou ook kunnen zijn dat de zintuigen extra worden geprikkeld, waardoor je bijvoorbeeld scherper gaat ruiken en zien. Ook zou je er beter door kunnen horen. Uiteraard bepaal je zelf met de hoeveelheid die je gebruikt tot hoe ver je wilt gaan. Wat lichtere effecten kunnen zijn; lachbuien en een gevoel van ontspanning.

Salvia kruiden in de vaporizer

Salvia kruiden lenen zich er uitstekend voor om in de vaporizer te gebruiken. Hiermee kun je de kruiden verhitten en verdampen, voor een optimaal effect. De kruiden worden in een vaporizer niet verbrand, dit maakt dit proces schoon en duurzaam. Bovendien haal je het maximale uit de actieve bestandsdelen van Salvia kruiden, er gaat namelijk niets verloren tijdens het verdampen. Het gebruik van een vaporizer is dus schoner, maar ook nog eens voordeliger. Je hebt namelijk minder kruiden nodig, voor juist meer genot. Duurzaam is een vaporizer ook, je hebt minder kruiden nodig en derhalve hoeven er dus ook minder Salvia planten te worden geteeld en vervoerd. Dat wordt straks optimaal genieten van Salvia kruiden in je vaporizer. Ga jij ook voor Salvia kruiden?