Il dolce far niente; zorgeloos genieten op vakantie

Il dolce far niente; zorgeloos genieten op vakantie

Is er iets beters dan een vakantie die helemaal in het teken staat van niets doen? Voor velen van ons is het antwoord een volmondig "nee!" Wat is er immers ontspannender dan op het strand of bij het zwembad te loungen met een goed boek en geen zorgen in de wereld? Il dolce far niente - letterlijk "het zoete doen van niets" – is een van de geliefdste uitdrukkingen van Italië, en het belichaamt perfect het zorgeloze genieten dat hoort bij vakantie nemen. Dus als je op zoek bent naar ontspanning en nieuwe energie, vergeet dan elke minuut van je reis te plannen en laat je gewoon gaan met de stroom. De Italianen weten hoe ze dat goed moeten doen!

Het zoete doen van niets

"Il dolce far niente" is meer dan een uitdrukking - het is een manier van leven. En nergens is dat duidelijker dan op vakantie. Italianen staan al lang bekend om hun liefde voor vrije tijd, en dat geldt ook voor hun reisplannen. Voor velen is het doel van een vakantie niet om zoveel mogelijk te doen, maar om te genieten van een langzamer tempo en de tijd te nemen om de simpele dingen in het leven te waarderen. Dat betekent natuurlijk niet dat Italianen niet van plezier op vakantie houden. Maar ze hebben de neiging om het te doen op een andere manier dan andere nationaliteiten.

Terwijl sommige reizigers hun dagen doorbrengen met het afvinken van bezienswaardigheden, zijn Italianen meer geneigd te blijven hangen bij een ontspannen lunch of een middagdutje te doen. En dat is nog niet alles – il dolce far niente heeft ook betrekking op de manier waarop Italianen reizen. Ze zijn niet bang om hun tijd te nemen en van de reis te genieten, zelfs als dat betekent dat ze onderweg een paar ongeplande stops moeten maken. Luxe vakanties naar Italie is daarom aangeraden.

Genieten van een vakantie zonder stress

Zomertijd betekent voor veel mensen vakantie, en daar horen vaak reizen bij. Hoewel sommige reizen meer ontspannend zijn dan andere, is het altijd prettig om geen stressoren te hebben die je belasten. Hier zijn een paar tips over hoe je van een zorgeloze vakantie kunt genieten in All inclusive vakantie Italie.

Eerst en vooral, plan goed van tevoren. Uitstellen zal je stress alleen maar doen toenemen. Maak een lijst van wat gedaan moet worden en wanneer, en werk er dan aan om de punten een voor een af te vinken. 

Ten tweede, probeer zo veel mogelijk te ontspannen voor je gaat. Dat kan betekenen dat je een paar dagen vrij neemt van je werk of tijd doorbrengt met familie en vrienden. Hoe meer ontspannen je je reis ingaat, hoe beter!