Meubels voor op je kantoor. Waar moet je rekening mee houden?

Meubels voor op je kantoor. Waar moet je rekening mee houden?

Het kiezen van meubels voor je kantoor is een belangrijke beslissing die invloed kan hebben op de sfeer, functionaliteit en productiviteit van je werkplek. Hieronder staan enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van meubels voor op je kantoor.

Benodigdheden

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke meubels je nodig hebt voor je kantoor. Denk aan een bureau, stoel, kast, boekenplank en eventueel een vergadertafel en stoelen. Houd daarbij ook rekening met de beschikbare ruimte, de grootte van het kantoor en het aantal medewerkers dat er werkt.

Ergonomie

Een ander belangrijk aspect is de ergonomie van de meubels. Dit is de wetenschap die zich richt op het afstemmen van hulpmiddelen en omstandigheden op de eigenschappen van de mens waardoor mensen optimaal kunnen functioneren. Het is dus belangrijk op een kantoor om ergonomische kantoormeubelen te hebben om te voorkomen dat je werknemers last krijgen van lichamelijke klachten. Met een verstelbaar bureau, bureaustoel en met goede rug- en armsteunen kan je langdurig werken en voorkom je klachten zoals rugpijn en nekpijn.

Functionaliteit

Het is van belang dat kantoormeubelen functioneel zijn, zodat je goed gebruik van ze kan maken. Een hippe bank is fijn, maar als het zorgt voor té veel afleiding bij je werknemers is het verstandig om na te gaan om deze wel handig is. Daarnaast zijn er veel meubels die de functionaliteit van een kantoor verhogen. Denk bijvoorbeeld aan bureaulampen. Voldoende daglicht zorgt voor een verbeterde concentratie, een bureaulamp zou dit kunnen na bootsen. Voldoende ruimte om tassen en jassen in op te bergen zorgt ook voor een verhoogde concentratie. Als medewerkers hun spullen in een kast of aan een kapstok kunnen hangen, creëer je een overzichtelijke ruimte en minder afleiding rondom de eigen werkplek.

Uitstraling

Naast de functionaliteit van de meubels is ook de uitstraling van belang. De inrichting van je kantoor draagt bij aan de sfeer en kan medewerkers inspireren en motiveren. Kies daarom voor meubels die passen bij de uitstraling en stijl van je bedrijf. Houd hierbij rekening met de kleuren en materialen van de meubels. Kies bijvoorbeeld voor warme, natuurlijke tinten als je een gezellige en huiselijke sfeer wil creëren. Of ga juist voor stevige kleuren om een strak kantoor te krijgen. Het zoeken naar meubels op kleur kan gemakkelijk door te filteren op een bepaalde zoekterm. Misschien vind je bij Kato de meubelen die het beste bij jou passen door onder andere de uitstraling en de ergonomie.