Voetbal is razend populair, waarom eigenlijk?

Voetbal is razend populair, waarom eigenlijk?

Dagelijks komt iedereen met voetbal in aanraking. Op televisie is er een wedstrijd, je hoort een voetbalnieuwtje op de radio of je ziet kinderen voetballen op straat. Voetbal is wereldwijd razend populair, zowel bij mannen als vrouwen, zowel bij kinderen als ouderen. Maar waarom eigenlijk?

Iedereen kan voetballen

Leg twee jassen in het gras en je hebt een doel. Leg een stukje verder nog twee jassen in het gras en je hebt een voetbalveld. Verzamel wat mensen, gooi een bal in de lucht en je hebt een wedstrijd. Voetbal is een eenvoudige sport, die iedereen begrijpt en kan beoefenen. Dat maakt het toegankelijk en aantrekkelijk voor heel veel mensen, wereldwijd. Ook in de arme delen van de wereld is voetbal hierdoor erg geliefd, je hebt feitelijk alleen een bal nodig en je kunt al voetbal spelen.

Volkssport nummer 1

Ben jij fan een club? De kans is groot dat je vader hier ook al fan van was. En wellicht zelfs je opa ook al. En als je fan bent van een club, dan volg je deze club natuurlijk op de voet. Je wilt dan natuurlijk ook aan anderen laten zien wat jouw favoriete club is. Dit kun je doen door bijvoorbeeld het voetbalshirt te dragen van je club, of het trainingspak. Deze kledingstukken kun je online prima bestellen bij een voetbalshop. Het is natuurlijk erg leuk om met vrienden samen naar het stadion te gaan. De gezelligheid onderweg, de spanning tijdens de wedstrijd en nog een drankje na afloop. En als Nederland speelt, dan zijn we allemaal natuurlijk voor Oranje! Voetbal is volkssport nummer 1.

Voetbalhelden

Wie waren als kind vroeger jouw helden? Voetballers waar je tegenop keek? Koeman? Gullit? Van Basten? Of ben je wat jonger en was Van Persie jouw held? Of misschien wel Wesley Sneijder? Tegenwoordig zijn er weer nieuwe helden zoals Anthony, Berghuis en Malen. Voetbal heeft altijd helden waar mensen tegenop kijken. Waarvoor ze regelmatig naar het stadion gaan of thuis de wedstrijden van bekijken. Voor kinderen zijn deze voetballers helden, maar zeker ook rolmodellen. Voetbal stimuleert mensen om voor hun doelen te gaan en het maximale uit zichzelf te halen.