Waarom is een bezoek aan de Akropolis zo populair?

Waarom is een bezoek aan de Akropolis zo populair?

Als je voor Athene kiest, kies je voor een vakantie die je nooit meer gaat vergeten. Niet voor niets wordt deze stad ook wel ‘de bakermat van onze beschaving’ genoemd. De schitterende monumenten, theaters en tempels; hier zul je veel leren van de geschiedenis. In Athene zijn er veel bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, de Akropolis is misschien wel de populairste. Waarom zoveel mensen juist deze berg willen bezoeken? Hieronder kun je het lezen!

Veel te zien op één berg

Als je veel wilt zien in korte tijd, dan is de Akropolis ideaal! Op deze rots van maar liefst 156 meter hoogte, is namelijk heel veel te zien op een klein oppervlakte. Zo kun je op deze rots de Oude Athenatempel vinden die gewijd is aan de beschermgodin Athena. Ook vind je op de Akropolis het Parthenon, met dit gebouw wilde de Grieken laten zien hoe goed zij waren op het gebied van architectuur. De Tempel van Nike is ook zeker de moeite waard om te bezoeken, deze tempel is gebouwd om de godin Nikè te eren. Het gebouw telt maar liefst acht zuilen, ook kun je een aantal pilasters vinden die het gebouw prachtig versieren.   

Akropolismuseum

Als je veel wilt zien en leren in een korte tijd, is een museum natuurlijk ideaal. Het Akropolismuseum in Athene is dan ook echt de moeite waard om te bezoeken, je vindt hier namelijk heel veel vondsten terug die afkomstig zijn van de Akropolis. Het museum is natuurlijk de ideale plek om al deze vondsten te bewaren. Het museum zelf is overigens ook al bijzonder om te zien. Twee architecten hebben dit gebouw ontworpen, namelijk Michalis Photiadis en Bernand Tschumi. Het museum telt een oppervlakte van bijna 15000 vierkante meter, je vindt er onder andere beeldhouwwerken, oude beelden en kariatiden. Los van al de bijzondere voorwerpen, heb je ook nog eens een prachtig uitzicht vanuit het museum, je kunt vanaf hier prachtig de Akropolis bekijken. Het museum is een handige plek om te starten als je de Akropolis gaat bezoeken. Hier kun je namelijk veel informatie lezen over de Akropolis, zodat je op de berg zelf deze kennis mee kunt nemen als je alles in het echt gaat bekijken. Ideaal toch?