Wat kun je allemaal doen tegen inbraak?

Wat kun je allemaal doen tegen inbraak?

Een woninginbraak of een inbraak op werk is een hele vervelende situatie. Daarom is het belangrijk om goed te weten wat je hier tegen kunt doen. In dit artikel geven we je een aantal tips om woninginbraak te voorkomen. Denk hierbij aan het beveiligen van je woning of bedrijfspand, maar ook aan het actief in de gaten houden van je spullen en het creëren van een inbraakwerende omgeving. Door slimme maatregelen te nemen kan inbraak voorkomen worden, of een stuk lastiger worden gemaakt.

Voorkom een inbraak

Woninginbraken komen vaak voor als er niemand thuis is. Zeker tijdens de vakantie, of op feestdagen waar veel mensen niet thuis zijn. Zorg ervoor dat er altijd iemand een oogje in het zeil houdt wanneer je weg bent. Dit kan een familielid, vriend, buren of een professional zijn. Bij een inbraak denk je al snel aan de avond, maar veel inbraken gebeuren overdag. Vaak weten criminelen al of mensen wel of niet thuis zijn. Wees daarom voorzichtig met de informatie die je online deelt. Ga je lange tijd op vakantie? Deel dit dan niet met de hele wereld.

Sloten en beveiliging

Verder kun je inbrekers proberen af te schrikken door het plaatsen van inbraakpreventie in en om je huis. Dit kan een alarm zijn, maar ook een lichtautomatische of een beveiligingscamera. Ook het plaatsen van extra of betere sloten kan inbrekers afschrikken. Een inbraak is namelijk een kwestie van tijd, hoe langer het duurt voordat de inbrekers binnen kunnen komen, hoe groter de kans is dat de inbreker opgeeft of betrapt wordt. Zorg ervoor dat inbrekers niet zo makkelijk toegang hebben tot je huis of bedrijfspand. Zorg om dezelfde reden ook dat je waardevolle spullen goed opgeborgen zijn in huis.

Zoals je kunt zien zijn er een aantal verschillende manieren waarop inbraak voorkomen kan worden. Het is belangrijk om hiermee bezig te zijn, want inbrekers worden steeds creatiever in het verzinnen van manieren om in huizen te komen. Wanneer je een inbraak hebt gehad is het belangrijk om aangifte te doen bij de politie, en ervoor te zorgen dat je woning of bedrijfspand weer goed beveiligd is. Vervang na een inbraak altijd de sloten en wees op je hoede.