Weinig onderhoud aan jouw tuin, met dank aan kunstgras

Weinig onderhoud aan jouw tuin, met dank aan kunstgras

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om in de zomermaanden te genieten van een mooie tuin. Er komen altijd wel weer andere dingen op je pad die belangrijker lijken. Gelukkig kan je ook in het voorjaar al genieten van een nette tuin, zonder dat je hier veel werk aan hoeft te besteden! Kunstgras is dé oplossing om je tuin snel en gemakkelijk netjes te houden. Wij laten je graag zien hoe dat in z’n werk gaat.

Een tuin netjes houden kan soms best een hoop werk zijn. Je moet niet alleen regelmatig het gazon maaien, maar ook onkruid verwijderen en bladeren bijharken. En dat is nog maar het begin! Wanneer je kunstgras in je tuin aanlegt, hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Kunstgras is onderhoudsarm en blijft altijd netjes liggen, zelfs wanneer het een beetje regent.

Voordelen kunstgras

Wanneer je kunstgras in je tuin aanlegt, ben je er dus zeker van dat je bijna altijd een nette tuin hebt. Je hoeft hier geen gras voor te maaien. Je hebt geen rekening te houden met mos, mollen en andere vervelende bijkomstigheden van gras. Het enige wat je zal moeten doen is het blad van het kunstgras verwijderen. Daarnaast kan het bij sommige types kunstgras af en toe even het gras uit te bezemen. Zo komen alle grassprietjes weer keurig omhoog staan.

Nadelen kunstgras

Een nadeel van kunstgras tuin is dat het iets duurder is dan normaal gras. Daartegenover staat wel dat je geen onderhoudskosten hebt aan 'het gras', waardoor je dit op termijn weer terugverdiend. Een ander nadeel van kunstgras (kan zijn) dat dit warmer wordt dan gewoon gras. In gewoon gras lig je altijd vrij koel en kunstgras kan soms wat warm worden, zodra de hele dag de zon erop heeft geschenen.

Wel of geen kunstgras?

Zeker voor de gewone rijtjeshuizen zouden wij naar aanleiding van het onderzoek in dit artikel aanraden om te kiezen voor kunstgras. Kunstgras is tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden en je hebt er bovendien geen omkijken naar. Wanneer je kiest voor kunstgras ben je verzekerd van een nette tuin die er al snel verzorgd uitziet.

Je bespaard hiermee veel tijd en ondanks dat de wat grotere investering voor kunstgras, heb je er in de loop der jaren geen kosten aan, waardoor kunstgras minder duur is dan het lijkt.