Dit zijn vijf methoden om jouw onderneming te financieren

Dit zijn vijf methoden om jouw onderneming te financieren

Ben jij klaar met het werken voor een baas en wil je voor jezelf beginnen? Steeds meer mensen kiezen ervoor om een eigen onderneming te starten. In loondienst heb je collega’s die je helpen met bepaalde taken en zaken, maar bij jouw eigen bedrijf sta je er vrijwel alleen voor. Denk eens aan de financiering van jouw bedrijf, weet je al hoe je dit gaat doen? In deze blog behandelen we een aantal voordelen van manieren om jouw beginnende onderneming te financieren.

Bankfinanciering

Een financiering door de bank ligt vaak voor de hand bij de beginnende ondernemer. In veel gevallen is dit een goede optie, maar aan de andere kant kan het best complex zijn en duurt het lang voordat je antwoord krijgt. Bij het aanvragen van een financiering heb je ook een specifiek ondernemingsplan nodig waarin uitgewerkt staat wat jouw plannen zijn met jouw bedrijf.

Netwerk

Binnen veel families en andere kringen wordt er nog wel eens gefinancierd aan beginnende ondernemers. Voordelen hiervan zijn dat je informeel met elkaar kunt handelen, en dit in vertrouwen kunt regelen. Een enkel nadeel hiervan is dat je een relatie op het spel zet, als jouw onderneming niet vlekkeloos verloopt, of verloopt zoals jullie hadden verwacht. Ook bij deze methode en informele zaken is het belangrijk een ondernemingsplan bij de hand te hebben.

Crowdfunding

Tegenwoordig wordt het ook steeds populairder om gefinancierd te worden door middel van crowdfunding. Hierbij zet je een potje op waarbij je met de kleine bedragen van verschillende mensen en groepen jouw onderneming gaat financieren. Dit kan de laatste jaren ook via websites, door een link of QR-Code te plaatsen waarbij je geld kan overmaken aan de ondernemer. Dit is ook een erg groot voordeel bij jou in de buurt, hiermee kun je gemakkelijk je lokale ondernemer steunen

Investeren in cryptocurrency

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor, jonge ondernemers hebben al sneller een zakcentje verdiend door middel van crypto. De grootste en bekendste currency is Bitcoin, deze bestaat sinds 2009 en is daarmee de eerste! Andere grote cryptomunten, dit worden ook wel Altcoins genoemd, zijn Ethereum en Ripple. Zo biedt het blockchainsysteem van Ethereum een goed beveiligd platform met meerdere soorten crypto waarin geinvesteerd kan worden. Online vind je meerdere aanbieders, zoals anycoindirect, waar je verschillende munten kunt vinden en Bitcoin en Ethereum kopen. Het is zaak je te verdiepen in de cryptocurrency voordat je begint met investeren